Hlavní obsah

Patera nechce na úvod play off Zlín a Spartu

KLADNO/PRAHA

Po dlouhých osmi letech zakusí hokejisté Rabatu Kladno play off. Definitivní jistotu získali po nedělní výhře 4:1 nad Plzní. V tabulce má Kladno před závěrečnými třemi koly základní části třináctibodový náskok na 9. příčku. Gólem a asistencí se o výhru Rabatu zasloužil zkušený Pavel Patera.

Foto: PRÁVO

Pavel Patera

Článek

Několikanásobný mistr světa a olympijský vítěz se do mateřského Kladna vrátil loni v létě z ruského Omsku a hned ve své první sezóně po návratu okusí opět vyřazovací boje. "O našem postupu jsem vůbec nepochyboval, jistý jsem si byl pořád," říká Patera. "Měli jsme už dost nahráno, takže zápas s Plzní nebyl z tohoto hlediska klíčový," dodává.

Kdo postoupí z osmé příčky do play off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Diváci si přesto postup do play off v závěrečných minutách užívali, Pavel Patera na střídačce zachoval tradiční klid. "Nějak speciálně jsem postup neprožíval, protože základní část je jenom zlomek sezóny. Pro nás to důležité teprve začíná," říká letos nejproduktivnější hráč Rabatu.

"O soupeři pro play off osobně nepřemýšlím. Chci ale skončit na šestém místě, abychom se vyhnuli Spartě nebo Zlínu. To jsou hodně těžcí soupeři. Samozřejmě hratelní, proti ostatním by ale naše šance byly větší," uvědomuje si zkušený harcovník sílu dvou vedoucích celků extraligy.

Byli jsme jasně lepší

Západočeši vůbec nepřipomínali dravce, ženoucího se za posledním postupovým místem do play off. Celé utkání se Plzeň v ofenzívě hledala, gól Paroulka byl ojedinělou vlaštovkou. "Plzeň hrála výborně, byl to těžký soupeř," kontruje Patera. "Dneska jsme ale byli jasně lepší my."

O výsledku z velké míry rozhodla nedisciplinovanost plzeňských hráčů, kteří celkem dvanáctkrát seděli na trestné lavici. V početní nevýhodě inkasovala Plzeň tři branky. "To byl důležitý faktor. Zápas skončil 4:1, my jsme dali tři góly v přesilovkách. Takže se dá říct, že to rozhodlo," přemítá třiatřicetiletý centr.

Kladno mělo možnost v posledních kolech hrát s oběma uchazeči o osmou příčku, zaručující postup do vyřazovacích bojů. "Myslím si, že Plzeň play off ještě zvládne," přemítá Pavel Patera. Sice se oba soupeři nedají příliš srovnávat, protože s Litvínovem jsme hráli venku a s Plzní doma, ale věřím Plzni. Je to ale hodně vyrovnané, uvidíme."

Plzni se na Kladně tradičně v posledních letech dařilo, Kladno na Západočechy na domácím stadiónu hrát neumí. Letos je situace jiná. Kladno porazilo Plzeň ve všech čtyřech utkáních, domácí duel 23. kola vyhrál Rabat 2:1 po prodloužení. "Nevím, proč se nám letos na ně tak daří. Asi máme tu potřebnou trošku štěstíčka," přemítá Pavel Patera.

Reklama

Související témata: