Hlavní obsah

Šlégr se po roce ve Sněmovně vrací k hokeji, v Litvínově bude pokračovat i Ručinský

Praha
Aktualizováno

Po roční pauze a intermezzu v Poslanecké sněmovně hlásí olympijský šampión z Nagana Jiří Šlégr návrat k aktivní hráčské kariéře. Dvaačtyřicetiletý urostlý zadák bude hájit barvy mateřského Litvínova. Jubilejní 55. sezónu nepřetržité účasti Chemiků v nejvyšší domácí soutěži absolvuje i další vítěz z Nagana, útočník Martin Ručinský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Litvínovský Jiří Šlégr.

Článek

Zatímco Ručinský by se na ledě měl objevit hned příští čtvrtek v úvodním extraligovém kole v domácím zápase se Zlínem, nad startem Šlégra zatím visí otazník. O jeho nasazení rozhodnou trenéři podle jeho aktuální formy.

„Věřím, že Martin s Jirkou svými výkony a přístupem budou vzorem pro naše mladé hráče. Jirka už se s týmem připravoval loni, nakonec ale z účasti v zápasech sešlo. Jeho vůle po sportu je tak veliká, že ho určitě v nějaké zápase uvidíte," prohlásil generální manažer Vervy Robert Kysela.

„Snažím se připravit, abych podával takové výkony, za které bych se nemusel stydět," prohlásil Šlégr, jehož v předchozích letech limitovaly potíže se zády, kvůli kterým se na čas musel hokeje vzdát.

"Je to dobré, brusle si ještě zavážu"

„Záda mě bolela, bolí a bolet asi budou. Otázka je, jestli vydrží. Zatím to jde, do všech tréninků jsem šel naplno. Dokud si budu schopný zavázat brusle, tak je to dobré," usmíval se obránce, který letos na jaře složil poslanecký mandát, aby se znovu vrátil mezi mantinely.

„Už jsem se nechtěl podílet na tom, co se v politice dělo, proto jsem složil mandát ve Sněmovně. Začal jsem se zase pohybovat v kabině, tedy v prostředí, kde se cítím lépe a kam patřím. To mě nastartovalo," prohlásil Šlégr, který se však dál hodlá angažovat v komunální politice za stranu LEV 21.

Litvínov si 55. výročí v nejvyšší soutěži připomene hned v 1. kole při zápase se Zlínem na nově zrekonstruovaném Zimním stadiónu Ivana Hlinky. Severočeši do něj příští čtvrtek nastoupí ve speciálních historických dresech žluté barvy s černým nápisem „Litvínov" na prsou. Jubileum bude připomínat i speciální logo pro letošní ročník.

Ručinský sní o titulu

Cílem Severočechů v letošní sezóně je účast v play off, Ručinský ale přiznává, že tajně sní o mistrovském titulu, který dosud Verva nikdy nezískala. „To už je asi jediný důvod, proč pořád hraju. Musíte mít nějakou motivaci a mě žene dopředu právě to, že jsme ligu ještě nevyhráli. Postup do čtvrtfinále v minulé sezóně byl sice nad očekávání, furt to ale nestačí, za pár let si na to nikdo nevzpomene. Uděláme všechno, abychom jednou Litvínov k titulu dotáhli," vyhlašuje Ručinský.

„Všichni ten sen máme, otázka ale je, jestli ho budeme schopní překlopit do reality letos, za pět, deset, padesát let, nebo také nikdy. Proto stavit si za cíl, že chceme získat titul, by nebylo to nejsprávnější řešení," uzavřel šéfmanažer Kysela.

Reklama

Související témata: