Hlavní obsah

Titul, nic jiného! šokoval Jágr cílem Kladna a kouči Rytířů se najednou zatmělo

Kladno

Když kladenský kouč Zdeněk Vojta na tiskové konferenci poslouchal vedle sedícího Jaromíra Jágra, jak hovoří o ambicích pro nadcházející extraligovou sezónu, spadla mu brada. „Z toho se mi trochu zatmělo,“ přiznával Vojta. Proč? Legendární „68“ totiž vyhlásila, že jediným cílem Rytířů je zisk mistrovského titulu!

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaromír Jágr byl na předsezónní tiskové konferenci Kladna dobře naladěn.

Článek

„Skoro všechny týmy říkají, že se chtějí dostat do předkola. Jenže lidé a hlavně sportovci si mají dávat ty nejvyšší cíle. Máme tu kvalitní hráče i trenéry, takže říkám, že chci titul. Nic jiného," řekl Jágr, většinový majitel kladenského celku.

Jednačtyřicetiletého útočníka potěšilo, když se dočetl, že právě triumf v lize je hnacím motorem pro pokračování v kariéře u litvínovských Jiřího Šlégra s Martinem Ručinským. „Jsem rád, že hráči, kteří se v minulosti vrátili z NHL, kde byli zvyklí vyhrávat, stále pokukují po nejvyšších metách. Bez soutěživosti a touhy být nejlepší se nedá nic dokázat," myslí si Jágr.

„Základem je hlavně dostat se do play off, tam už se pak může stát úplně cokoliv. Liga je totiž tak vyrovnaná, že ji může vyhrát všech čtrnáct týmů," krotí trochu nadšení kapitán Rytířů Pavel Patera.

I před dvěma lety si všichni klepali na čelo

S tím souhlasí i Vojta, zároveň je však přesvědčen, že přeměnit Jágrovu tužbu do reality nemusí být nereálné. „Vzpomeňte si, jak si před dvěma lety všichni klepali na čelo, když Jarda vyhlásil, že Kladno bude hrát play off. Slyšeli jsme, že ho nikdy hrát nebudeme a my to dokázali!"

Středočeši do blížící se sezóny vstoupí s přibližně stejným rozpočtem jako v předchozích dvou ročnících, přesnou sumu ale prozradit nechtěli. „Nejsme ale klub, který by si stanovil přesné číslo a za tuto hranici už nešel. Všechno se bude odvíjet od situace, v jaké se budeme během sezóny nacházet. To souvisí i s postavením v tabulce nebo zraněními," přiblížil Jágr. „Ale jsem přesvědčen, že za stejná čísla teď máme kvalitnější hráče než dřív."

Kladno nový ročník zahájí příští pátek domácím zápasem se Slavií a Rytíři na sobě budou mít novou sadu třetích dresů, jimž bude dominovat logo se štítem a mečem na erbu. „Já u toho ale bohužel nebudu, protože v pondělí 9. září musím odletět do zámoří, abych se co nejlépe připravil na svou možná poslední sezónu v NHL," řekl Jágr, jehož čeká premiérová sezóna u New Jersey Devils.

Změny v kádru
Přišli
Petr Tenkrát (útočník)
Sacha Treille (útočník)
Patrik Machač (útočník)
Lauris Bajaruns (útočník)
Ondřej Havlíček (útočník)
Ivan Jankovič (obránce)
Odešli
Jakub Valský (útočník)
Koba Jass (útočník)
Martin Látal (útočník)
David Kuchejda (útočník)
Antonín Melka (útočník)
Petr Obdržálek (útočník)
Jan Piskáček (obránce)
Petr Macholda (obránce)

Reklama

Související témata: