Hlavní obsah

Hotovo! Po sezóně definitivně končím, rozhodl se hokejový veterán Petr Nedvěd

Liberec

Hokejový útočník Petr Nedvěd potvrdil, že se s definitivní platností chystá na svoji poslední sezónu. Bez ohledu na to, jak povedená bude, jednačtyřicetiletý kapitán Liberce se po jejím skončení rozloučí s aktivní kariérou. Věří, že bude úspěšnější než ta minulá, kterou Severočeši končili v baráži.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liberecká opora Petr Nedvěd .

Článek

"Bude to určitě poslední sezóna, už to tak je," řekl liberecký rodák. "Bez ohledu na to, jestli bude dobrá, nebo špatná, taková, nebo maková. Tělo už se hlásí a chce to jinak," prohlásil.

Držitel bronzu z loňského MS, který strávil většinu profesionální dráhy v NHL, by rád prožil poklidnější ročník ve srovnání s tím předchozím, v němž Liberec bojoval o setrvání mezi elitou. "Chceme se pohybovat v klidnějších vodách," uvedl Nedvěd.

Na prahu své 24. sezóny mezi seniory se cítí dobře. "Ale po létě bývají všichni vcelku plní energie. Na tom budeme všichni podobně. Až sezóna nám ale ukáže, jak na tom doopravdy jsme," odtušil Nedvěd.

K týmu se opět připojil později, přesto věří, že při ostrém extraligovém startu v Třinci už bude stoprocentně připravený a manko dožene i díky zápasům v European Trophy. "Hlavně ty zápasy mě dostávají tam, kde bych chtěl být," uvedl Nedvěd. "Pro každého z nás to pak bude pocitově ještě o něco lepší po 10 až 15 zápasech extraligy," doplnil.

Chybami se člověk učí

V přípravě si jeho tým připsal nejprve pět porážek v řadě, ale poté následovaly dvě výhry v domácím prostředí proti finským týmům Tappara Tampere a TPS Turku.

"Něco ti to ukazuje, ale zase tam trenéři různě experimentují a neutíkají ti body jako v extralize. Kdy jindy by měli trenéři zkoušet... Hlavně v sezóně pak potřebuješ body. V těch posledních dvou zápasech už jsme chtěli hrát hokej, kterým se chceme prezentovat i v extralize a bylo to znát," pochvaloval si Nedvěd.

Tým po příchodu několika zkušených hráčů považuje za silnější. "Klub zareagoval na nevydařenou sezonu. Zjistili jsme sami, jak tenká je lajna mezi extraligou a první ligou. Vedení výrazně posílilo, tak uvidíme."

Varování, že play off nepřichází automaticky, mohlo být i poučné. "Sice jsem nepochopil, proč a na jakém základě jsme byli loni řazeni mezi hlavní favority. Tomu při pohledu na hráče, kteří nám tehdy odešli, nerozumím. Sám jsem si však nemyslel, že to bude až takhle špatná sezóna. Chybami se ale člověk učí," prohlásil Nedvěd v připomínce záchranářských prací.

Generální manažer Ctibor Jech nechal libereckým fanouškům alespoň procento naděje, že kapitána týmu budou vídat na ledě ještě o něco déle. "Petr to takhle sám postavil. Jestli se pak budeme na konci sezóny loučit, to se nemá cenu bavit. Pokud ano, to loučení nebude s takovým hráčem určitě snadné. Pokud to loučení skutečně bude...," řekl.

Už říkal spoustu věcí

"U takových hráčů nikdo neví. To je hráč, který se z týmu nevyhazuje. Petr už v minulosti říkal spoustu věcí," dodal s úsměvem Jech. "Já mu nyní hlavně přeju, aby mu vyšla sezona po všech stránkách a vydrželo mu zdraví. Má za sebou neskutečnou kariéru. Pokud pak sám uzná, že na to ještě má... Určitě by nechtěl být v roli hráče, který na to nestačí. Já sám bych si to nepřál a nepřál by si to ani on," uvedl Jech.

Ani po skončení hráčské dráhy by se Nedvěd nemusel s Bílými Tygry zcela rozejít. Mohl by v klubu pokračovat ve vedení. "To mě určitě láká, ale to je všechno teprve písnička budoucnosti," řekl Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec