Hlavní obsah

Chybí nám strašák, asi ho musíme koupit, přemítá litvínovský asistent Rosol

Litvínov

Hodně rozpačitý byl po generálce před extraligou asistent trenéra hokejistů Litvínova Petr Rosol, který vede tým společně s Vladimírem Jeřábkem. Severočeši podlehli prvoligové Mladé Boleslavi 1:2 a Rosol jen kroutil hlavou nad herním projevem týmu, který v loňské sezóně patřil k příjemným překvapením soutěže a trápil ve čtvrtfinále play-off pozdějšího mistra z Plzně. „Chybí nám strašák, musíme ho asi koupit,“ řekl Rosol v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Litvínova Vladimír Jeřábek (vpravo) a Petr Rosol (druhý zprava).

Článek

Jak se ohlížíte za litvínovskou přípravou?

Nebyla to žádná sláva. Zápasy nás neuspokojily, i když jsme třeba vyhrávali. Nemůžeme hovořit o dobrém hokeji. Hrajeme moc komplikovaně dopředu, vytváříme si málo příležitostí, málo střílíme, a tudíž dáváme málo gólů. Ofenzivní fáze je žalostná, nejen útočníků, ale tím mám na mysli hru celého mužstva. Kdybychom nastřelili čtyři tyčky, neproměnili tutovky a prohráli 1:2, tak se to dá vzít. Ale my nemáme ani ty šance. To se mi zdá alarmující.

Uvažujete, jak se z útlumu dostat?

Diváci ani vedení klubu hru nezmění. Je to v nás, co jsme v kabině. Máme pár dní do premiérového zápasu se Zlínem.

S jakými vyhlídkami jdete do sezóny?

Budeme rádi, když se dostaneme do desítky pro předkolo play-off. A mluvit o titulu, to je nesmysl. Máme horší mužstvo, než které tady bylo v předminulé sezóně, kdy Litvínov těsně unikl před baráží o udržení. Oproti loňsku se tým neposílil, ale spíše oslabil, hlavně v obraně. Přišli jen hráči z první ligy.

I když odešli beci Kubát do Sparty, Brejčák do Bratislavy, Posmyk do Českých Budějovic a Jareš do Německa, nemáte přece jen příliš černé myšlenky? Vždyť loni jste byli oživením i v play-off.

Měli jsme také štěstí. Před tou minulou sezónou nás odborníci pasovali do baráže a nechci tvrdit, že se toho kluci vysloveně zalekli, ale začali pracovat a hráli jsme jinak, než předtím. Možná, že teď si mnozí myslí, že už to půjde samo. Ale to je omyl. Cítím, že ten strašák z baráže tam aktuálně není. A tak ho musíme někde koupit, nebo nevím.

Reklama