Hlavní obsah

V boji o osmé místo má trumfy v ruce Litvínov

PRAHA

Už o tomto víkendu se může definitivně rozhodnout o kompletní osmičce postupujících do play off hokejové extraligy. Jistotu má šestice Zlín, Sparta, Pardubice, Slavia, Liberec a Kladno. Vítkovicím stačí k jistotě buď bod, nebo zaváhání Plzně a Litvínova. V dramatickém boji o osmé místo má tři kola před koncem základní části všechny trumfy v ruce Litvínov.

Článek

Pronásleduje ho Plzeň a teoretickou šanci ještě mají Karlovy Vary a Znojmo.

Kdo postoupí do play off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Vítkovice mohou o účast ve vyřazovacích bojích přijít jen teoreticky. Mají totiž před devátou Plzní náskok osmi bodů a lepší vzájemné zápasy s Plzní i osmým Litvínovem. Ostravané by tak museli všechny tři zápasy s Libercem, na Slavii i s Litvínovem prohrát a Plzeň vyhrát za tři body nad Třincem, v Liberci i se Znojmem. Litvínov by navíc musel nastřádat z duelů se Slavií, ve Zlíně a ve Vítkovicích minimálně šest bodů.

Zatímco Vítkovice může vyřadit jen takováto shoda výsledků, už pouze podobná teorie zajistí play off pro Karlovy Vary či Znojmo. Oba celky ztrácejí na osmý Litvínov osm bodů. Trochu lépe jsou na tom Západočeši, kteří mají alespoň lepší vzájemné zápasy s Litvínovem i Plzní.

Dostihy si Litvínov může pokazit pouze sám

K tomu, aby Karlovy Vary slavily postup, by musely z duelů na Spartě, ve Vsetíně a doma se Slavií vytěžit tolik, aby měly minimálně stejně bodů jako Litvínov a Plzeň. To znamená při nulovém zisku Chemopetrolu a maximálně tříbodovém Plzně osm bodů či při bodovém zisku Litvínova a čtyřbodovém Plzně plný počet devíti bodů.

Znojmo by postoupilo pouze v případě, že vyhraje v normální hrací době v Jihlavě, doma s Pardubicemi a v Plzni, přičemž Litvínov nezíská ani bod a Plzeň maximálně čtyři.

Nejreálnější dostihy o osmé místo mezi Litvínovem a Plzní si mohou pokazit Severočeši pouze sami. Lasselsberger musí totiž k postupu získat v závěrečných třech kolech (za předpokladu, že se bude rozhodovat jen mezi těmito dvěma kluby) o čtyři body víc než Litvínov. Chemopetrolu totiž hraje vedle tříbodového náskoku do karet také lepší bilance ze vzájemných utkání.

Tabulka na 7.-11. místě:
7. Vítkovice492135218128:11876
8. Litvínov492114221139:13171
9. Plzeň491915420123:13168
10. Karlovy Vary491825024124:13063
11. Znojmo491723522127:14763
Program týmů, které jsou ve hře o play off:
Vítkovice - v sobotu doma Liberec, v neděli na Slavii a v úterý doma Litvínov.
Litvínov - v pátek doma Slavia, v neděli ve Zlíně a v úterý ve Vítkovicích.
Plzeň - v pátek doma Třinec, v neděli v Liberci a v úterý doma Znojmo.
Karlovy Vary - v pátek na Spartě, v neděli ve Vsetíně a v úterý doma Slavia.
Znojmo - v pátek v Jihlavě, v neděli doma Pardubice a v úterý v Plzni.

Reklama