Hlavní obsah

Straku trápí bolavá záda. Zatím se nerozhodl, zda bude pokračovat v kariéře

Patrik BiskupPrávo

Bude, nebo nebude hrát. Do poslední chvíle napíná fanoušky ale i své spoluhráče Martin Straka, který jako kapitán dovedl plzeňské Indiány v uplynulé sezóně k mistrovskému titulu v Tipsport extralize. Čtyřicetiletý hokejový útočník v neděli na setkání s novináři řekl, že zatím stále není rozhodnutý, jestli chce dál pokračovat v kariéře a povede tým za obhajobou loňské trofeje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský útočník Martin Straka (vpravo) v utkání proti pražské Slavii.

Článek

Straka se sice s týmem připravoval na nový ročník nejvyšší soutěže, ale v sestavě se neobjevil v žádném z přípravných západů. Poprvé se na ledě ukázal až v pátek večer v Brně, kde Indiáni sehráli utkání v rámci European Trophy.

„V sobotu ráno jsem se cítil hodně polámaný. Když jsem se probudil, nemohl jsem se ani pořádně ani hýbat. Bolely mě záda a všechny ty věci kolem. Dneska zkusím znovu nastoupit v odvetě s Kometou a uvidíme, jak to bude vypadat," prohlásil Straka. Své první vystoupení v zápase hodnotil pozitivně. „Nebyl jsme zase tak katastrofickej. Kluci mi hodně pomohli," řekl Straka.

Trenér Milan Razým přiznal, že takového hráče jako je Martin Straka nelze nahradit  „Pokud by skončil, byla by to škoda pro celý český hokej a fanoušky," uvedl Razým. Také útočník Tomáš Vlasák doufá, že Straka bude hrát dál.

„Když je Martin na ledě a v kabině, ten tým vypadá úplně jinak. Na druhou stranu vím, o čem Martin mluví. Někdy je to opravdu o sebezapření, když druhý den po zápase bolí celý tělo," dodal Vlasák.

Reklama

Související témata: