Hlavní obsah

Hokejový obránce Majeský se dohodl na smlouvě v Kladně

Kladno

Slovenský hokejový obránce Ivan Majeský bude působit v extraligovém Kladně. Sedmatřicetiletý bek, který v dresu Rytířů odehrál i část minulé a předminulé sezóny, se dohodl v Kladně na smlouvě. Kontrakt ve středočeském klubu uzavřel také lotyšský útočník Lauris Bajaruns z celku Metalurgs Liepaja.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Kladna (zleva) Pavel Patera, Jan Hlaváč, Jaromír Jágr, Ivan Majeský a Tomáš Plekanec oslavují vstřelený gól na ledě pražské Sparty.

Článek

Majeský se s Kladnem už měsíc připravoval a nyní obě strany došly k dohodě na angažmá. "Je to zkušený bek. Vysoký, pravák, dokáže hrát tvrdě a je to dobrý kluk do kabiny," řekl sportovní manažer Kladna Martin Vejvoda.

V Kladně Majeský hrál v sezónách 2009/10, 2011/12 i 2012/13 a vždy následně zamířil na zahraniční angažmá. Nejdříve to bylo do Skelleftey, potom do Linköpingu a uplynulý ročník dohrál v Jokeritu Helsinky. V tuzemsku působil 196 centimetrů vysoký a 109 kilogramů vážící zadák také v pražské Spartě.

Bývalý hráč Floridy, Atlanty, Washingtonu i Banské Bystrice, Zvolenu, Ilvesu Tampere, Kärpätu Oulu či IFK Helsinky má na kontě v české extralize celkem 96 zápasů a 30 bodů za osm branek a 22 asistencí.

Bajaruns v Kladně uspěl na zkoušce a uzavřel roční kontrakt s opcí. V dresu lotyšského klubu Metalurgs Liepaja hrajícího v otevřené běloruské lize v minulé sezóně nasbíral ve 48 zápasech 19 bodů za čtyři góly a 15 přihrávek.

Reklama

Související témata: