Hlavní obsah

Hlavně potřebujeme chytit začátek, říká pardubický bek Vašíček

Pardubice

Patří k nejzkušenějším hráčům v pardubické defenzivě. A hokejový obránce Jiří Vašíček už se těší i na páteční start extraligy, v níž se východočeský celek pokusí napravit loňské tápaní. „Hlavně potřebujeme chytit začátek sezóny,“ uvažuje bek, který je znám svým důrazem a zarputilostí. Díky těmto vlastnostem se řadí k nepřehlédnutelným postavám nejvyšší soutěže.

Článek

Východočeši zakončili přípravu na libereckém ledě v posledním kole European Trophy. „Jelikož oba týmy už předtím ztratily naději na účast v závěrečném turnaji, měli jsme v hlavách především myšlenky na to, aby se nikdo nezranil. Přece jen je příprava podřízena vstupu do ligy," zamýšlel se Vašíček.

Startu v European Trophy si ale považoval. „Tahle evropská liga měla náboj. Se soupeři, na které jsme narazili, se běžně nepotkáváme. Vyspělí hokejisté ze Švédska nebo Finska nám mohli co ukázat, byla to dobrá škola," líčil obránce.

Pardubice prošly během léta hráčskými změnami. Pryč jsou například útočníci Bartek (Liberec), Rolinek, Buchtele (oba Sparta). Naopak přišli P. Sýkora a Marha, s týmem si zahrál i Jan Kolář.

„Mužstvo vypadá dobře. Všechno ale bude záležet na rozjezdu extraligy. Chtělo by to vyhrát dva až tři zápasy a tím se nastartovat. Když jste v tabulce nahoře, přijde i psychická pohoda. A ta je ve vyrovnané soutěži hodně důležitá. Máme na paměti loňský nevydařený začátek. A pak jsme to honili celou sezónu," podotkl Vašíček.

O ambicích má jasno. „Každý tým chce do desítky aspoň pro předkolo play off a opravdu se tam může dostat kdokoliv. Zažil jsem to předloni s Kometou Brno, kdy jsme sotva stihli to předkolo a nakonec jsme ve finále právě proti Pardubicím sahali i po titulu," vybavil si ne příliš starou zkušenost.

Zajímavostí je, že Vašíček se nyní v Pardubicích setkal s trenérem Zdeňkem Venerou, pod jehož vedením získal v Brně stříbro. „Nečekaně jsme se sešli v dalším klubu. Známe se ze společného působení, to je pravda. Ale neplynou mi z toho žádné výhody. Musím makat a ukázat, že mám v mužstvo svou úlohu a že mohu Pardubicím pořád co dát. V opačném případě by to nebylo dobré," zakončil protřelý obránce.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec