Hlavní obsah

Hlasy o titulu jsou předčasné a musím je vetovat, říká litvínovský Francouz

Brankář Pavel Francouz byl v minulé sezóně ústřední postavou hokejistů Litvínova v extralize a dostal se dokonce až do národního týmu. Zachytal si i na mistrovství světa, takže do nadcházející sezóny jde bohatší o cenné zkušenosti. „Bylo by super, kdyby se mi i nadále dařilo a mohl jsem se znovu podívat do reprezentace. Momentálně se ale soustřeďuji jen na úvod extraligové soutěže,“ poznamenal ambiciózní gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pavel Francouz na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Jak je na tom litvínovský celek na prahu sezóny?

Moje pocity nejsou podstatné. To by spíš měli hodnotit a soudit trenéři. Všichni si však uvědomujeme, že příprava se maže a extraliga začíná od nuly. Z branky vnímám, že naše obrana se obměnila. Loni jsme měli kvalitní starší beky, kteří věděli co a jak. Noví obránci ještě nejsou tolik vyhraní a zkušení. Věřím ale, že se s tím popasují. Jestli budeme hrát lépe, nebo hůře než loni nedokážu odhadnout.

Co právě skončená příprava?

Nebyla optimální. Ani předvedená hra nebyla extra báječná. Pro nás to musí být zdvižený prst.

Zaznamenal jste přesto odvážné prognózy, že Litvínov by mohl hrát o titul?

Takové hlasy musím vetovat. To je předčasné. Nikdo neví, jak se sezóna bude odvíjet.

Ve čtvrtek začínáte proti vicemistrovi ze Zlína. Jak se těšíte?

Nastoupíme v retrodresech a zápasu bude předcházet i slavnost na počest pětapadesáté sezóny Litvínova v lize. I to by mohlo přitáhnout více diváků, aby plný stadión vytvořil dobrou atmosféru. Máme respekt ke každému soupeři, ale doufám, že Zlín porazíme. A tím bychom snad i ostatním celkům naznačili, že se k nám nebude jezdit pro body.

Reklama