Hlavní obsah

Bednář: Sparta a titul? Třeba budou na konci sezóny říkat, že ho chtěli, ale mají ho...

Praha

Bude to právě on, na koho bude v letošní sezóně hokejová Slavia spoléhat. Jaroslav Bednář, vyhlášený kanonýr, má v mužstvu Pražanů nahradit talentovaného Hertla a role klíčového hráče se nezříká. Šestatřicetiletý útočník si uvědomuje, že sešívání nemají špatný kádr, útok na titul ale vyhlašovat nechce.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník pražské Slavie Jaroslav Bednář.

Článek

Uvědomujete si, že hlavně od vás bude Slavia očekávat góly?

Určitě. Budu první, kdo bude mít hlavu na špalku, co se tlaku a veškeré viny týká. Právě proto jsem sem ale přišel, protože to je pro mě výzva. Budu víc vytížený, ale tlak si vůbec nepřipouštím, nic to se mnou nedělá.

Máte v hlavě nějakou cifru branek, kterou byste chtěl pokořit?

Nemám, tohle si mi hlavou nehoní. Už mi není dvacet, abych byl nějaký statistikový hráč. Každé ráno, když se probudím, se těším na srandičky v kabině, moje chuť do hokeje je momentálně asi na vrcholu. Záleží mi na tom, aby se nám povedl start do sezóny, abychom získali povinné tři body na Kladně. Bude to těžké, protože budou vyjančení a létat. Je důležité chytit začátek, abychom to pak nehonili a nebyl stres a taková křeč.

Jaký máte pocit z přípravných zápasů? Z osmi jste prohráli jen jednou, nepřišel si na vás ani našlapaný Lev Praha, jemuž jste vstřelil dva góly...

To byl asi můj nejlepší zápas po fyzické stránce. Už tři neděle trénuju s těžkými kalhotami a vypadá to, že jsem si je vzal v pravou chvíli, protože kondice se mi zlepšila a začínám se cítit líp a líp. Proti Lvu se to ukázalo, jezdilo se mi jako v dobách, kdy jsem v extralize vyhrával kanadské bodování.

S těžkými kalhotami trénujete už dlouho, nebo jste se nechal inspirovat Jaromírem Jágrem, který taky trénuje se závažím?

Ne, to vůbec... Já jsem si z Davosu přivezl tří nebo čtyřkilovou vestu, se kterou trénuju, a teď mi kluci ukázali, že ve skladu mají i kalhoty od té samé firmy. A opravdu to funguje.

Vy už jste do Slavie nakouknul v loňské sezóně. Myslíte, že letos bude tým jiný? V obraně totiž došlo k značné odměně a hlavně odešel útočník Hertl, tahoun týmu...

Všichni víme, jaký je Hertlík talent a je jasné, že chybět bude. Letos by dělal bod na zápas a svým odchodem mužstvo stoprocentně oslabil. Ale nemůžeš bránit klukovi s takovým potenciálem k jeho vývoji. Je to běžné i v jiných mužstvech, prostě odchází za lepším. Slavia ale vždycky hrála bojovný hokej založený na obraně, a jestli stejně jako v minulé sezóně budeme mít průměr obdržených branek maximálně dvou na zápas, tak dva nebo tři vždycky dáme. Nebudeme hrát žádný útočný hokej, u nás je to čistě o obraně.

Kde hledat favority letošního ročníku? Ambici získat titul vyhlásilo Kladno s Litvínovem, zálusk si na něj dělá i posílená Sparta. Jak vidíte šance Slavie?

My to o titulu říkat nebudeme a třeba ho vyhrajeme. U Sparty je to jasné, ta otevřela kohouty, nakoupila drahé hráče a má top mužstvo. Ale kde je psáno, že titul vyhraje? Je možné, že na konci sezóny budou říkat, že chtěli titul, ale mají ho.... My musíme s mužstvem, které máme, nechat na ledě všechno a výsledek přijde. Bylo to vidět i loni, kdy Slavii nikdo netipoval na třetí místo, a podívejte se, jaký výborný výsledek z toho byl. Doufám, že z toho letos nebude fiasko a propadák, protože potenciál hrát dobře a vyhrávat máme.

Jste rád, že už letní příprava končí a konečně to vypukne naplno?

Mně letní příprava i prázdniny utekly tak hrozně rychle, že mi přijde, jako bych před chvílí podepsal smlouvu a teď už jdu do zápasu. Už se těším, až liga začne.

Reklama

Související témata: