Hlavní obsah

Toužíme po klidnějším ročníku a předkole play off, hlásí Chomutov

Se skromnými cíli vstoupí v pátek do nové sezóny hokejové extraligy Piráti Chomutov. Vedení Severočechů, kteří se jakožto nováček zachraňovali na jaře mezi elitou v dramatické baráži, touží vyhnout se opětovnému nervovému vypětí a zahrát si místo bojů ve skupině o udržení alespoň předkolo play off.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost chomutovských hokejistů (ilustrační foto).

Článek

"Po minulé nováčkovské sezóně, kdy jsme hájili extraligovou příslušnost až v baráži, chceme z tohoto pohledu prožít klidnější ročník. Naším cílem tedy bude postup do předkola play off," nastínil generální manažer Jaroslav Veverka.

Prozradil rovněž, že výše rozpočtu v sezóně 2013/2014 dosahuje výše 100 miliónů korun. "Tato částka zahrnuje extraligový tým, kompletní chomutovskou mládež a také partnerskou Kadaň," vyjmenoval Veverka.

Z pozice hlavního kouče povede tým i nadále Jiří Čelanský, jenž se vedle šesti změn musí vypořádat i se ztrátou kapitána Milana Krafta, pro něhož nenašel místo v prvních dvou formacích. Kraft se následně i přes platnou smlouvu na nadcházející ročník rozhodl ukončit kariéru.

Tým opustili i kanadský obránce Brett Palin, další bek Petr Macháček a kvarteto útočníků Milan Procházka, Miroslav Zálešák, Michal Důras a Tomáš Káňa. Nahradit je mají zadáci André Lakos, Jiří Kučný a Tomáš Malec a forvardi Ľuboš Bartečko, Jaroslav Svoboda a Jozef Balej. Právě Bartečko, jenž přišel z pražského Lva, bude také kapitánem týmu.

"Věřím, že všichni noví hráči ukážou svou sílu a splní roli, do které s nimi od začátku počítáme," řekl pro klubový web Čelanský, jehož svěřencům příprava příliš nevyšla - z celkem deseti zápasů jich osm prohráli. "Příprava nám přece jen něco ukázala, ale na obšírnější hodnocení je brzy. Tým ani jednotlivci se příliš neprosazovali. Naše produktivita nebyla dobrá," naznačil jeden z hlavních problémů Čelanský.

Čelanský: Máme lepší tým než v minulé sezóně

Nedomnívá se ale, že by při všech porážkách hráli Piráti špatně. "Řekl bych, že v rovnovážných stavech, ať už pět na pět nebo čtyři na čtyři, jsme herně nepropadli. Bohužel naší bolístkou byla disciplína. Byli jsme často vylučovaní a soupeři nás dokázali v přesilovkách potrestat. Taky jsme dostávali spoustu laciných gólů," nastínil Čelanský další nedostatky. "Intenzivně pracujeme na tom, aby se právě tyto věci zlepšily," ujistil.

I přes nepřesvědčivá vystoupení v přípravě už další posilu na severu Čech neočekávají, jasno má Čelanský i o brankářské jedničce. Zda jí však bude Miroslav Hanuljak, nebo Slovák Matúš Kostúr, zatím ještě neprozradil. "Brankáři ode mě tuhle informaci uslyší ve středu, takže bych ji nejprve rád sdělil jim," zdůvodnil bývalý asistent Vladimíra Růžičky ve Slavii.

I pro něho je zásadním cílem neskončit opět v baráži. "Chceme pod sebe dostat čtyři mančafty, což by znamenalo postup do předkola. Myslíme si, že máme lepší tým než v minulé sezóně, takže na sebe musíme mít vyšší nároky, což je právě postup do předkola," uzavřel Čelanský.

První souboj o extraligové body čeká Chomutov v pátek, kdy se představí na ledě Karlových Varů.

Reklama

Související témata: