Hlavní obsah

Třinec přišel minimálně na měsíc o zraněného gólmana Hamerlíka

Třinec

Hokejistům Třince bude v úvodu extraligové sezóny scházet brankář Peter Hamerlík. Jednatřicetiletý slovenský reprezentační gólman si v poslední přípravě proti Olomouci poranil klíční kost a lékaři odhadli dobu jeho absence na čtyři až šest týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký brankář Peter Hamerlík si poranil klíční kost.

Článek

Vedení klubu zareagovalo na ztrátu brankáře, který by do sezóny pravděpodobně vstoupil jako jednička, příchodem dvou gólmanů na limitovaný dvouměsíční transfer ze Slovanu Bratislava. Pětadvacetiletý Branislav Konrád v kádru účastníka KHL v minulé sezóně plnil roli dvojky, o dva roky mladší Adam Trenčan hostoval ve farmářském týmu Skalice, hrajícím slovenskou extraligu. Jedničkou Ocelářů na startu nové sezóny bude Šimon Hrubec.

Dva dny před extraligovým startem proti Liberci Oceláři dotáhli do konce i příchod ruského útočníka Alexandra Gorškova, který s klubem uzavřel dvouletou smlouvu. Dvaadvacetiletý forvard přišel v létě na testy z Rubinu Ťumeň a kouče Jiřího Kalouse přesvědčil v devíti zápasech pěti góly a sedmi přihrávkami.

"Jsem velmi rád, že budu v Třinci hrát. Je to po všech stránkách profesionálně vedený klub. Svou hrou se vynasnažím nezklamat. Věřím, že budu platným členem týmu," uvedl Gorškov pro oficiální web Ocelářů.

Reklama

Související témata: