Hlavní obsah

Divil se, že vůbec není nervózní. Jenže stejně pak na úvod extraligy Straka koncertoval

Jestli měl vůbec někdo sebemenší pochybnosti a hlavně on sám, zda je ještě schopný pokračovat na vrcholové úrovni, pak zápas úvodního extraligového kola proti Vítkovicím byl tou nejlepší odpovědí. Majitel a kapitán plzeňských hokejistů Martin Straka totiž opět ukázal, jak moc je pro svůj klub nepostradatelný - nad většinou ostatních hráčů vyčníval a pod výhru 5:2 se podepsal dvěma vstřelenými brankami.

Foto: Petr Eret, ČTK

Martin Straka (vpravo) a Tomáš Vlasák z Plzně se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek
Fotogalerie

Neusnadnil vám tento duel dilema, jestli definitivně nevyhlásit pokračování v aktivní kariéře?

Budu poslouchat své tělo, jdu zápas od zápasu. Kdybych nemohl hrát, tak bych na led nešel. Je pravda, že proti Vítkovicím jsem se cítil v pohodě, nic mi není, tak snad mi nic nebude, ani až se ráno vzbudím.

V přípravě na sezónu jste odehrál jen dvě utkání, byl jste proto teď po hokeji hladovější?

Já se cítím pořád úplně stejně. Když začíná sezóna a přichází úvodní utkání, většinou začínám být už dopoledne maličko nervózní. Teď, vůbec nevím kvůli čemu, jsem byl úplně v klidu. Nevím, jestli mi to bylo jedno, nebo ne, ale dobře jsem se vyspal a byl v pohodě.

Příprava a ostré zápasy, to je přece jen jiná úroveň po všech stránkách. Neměl jste strach, jestli to zvládnete?

Neměl, protože poslední dva dny jsem se cítil dobře. Vypadá to, že v neděli (v Liberci) znovu nastoupím. Doufám, že se do sestavy vrátí i zranění kluci, Kašpy (Pavel Kašpařík) teda asi ne, ale Jánko (Sýkora) možná, stejně jako Hollweg, který už začal chodit na led. Snad budeme za chvíli zase kompletní.

Brněnské Kometě jste v přípravě vstřelil gól už po dvaceti vteřinách, proti Vítkovicím vám to trvalo jen o šest sekund více. Skoro to vypadá, jako byste se stal specialistou na brzké trefy...

To zase ne, ale takhle rychlý gól nám hodně pomohl, stejně jako ten na 2:0. Prostě skvělý vstup do utkání, hodně nás to uklidnilo a myslím, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě. Jsme spokojení.

Jak jste si pochvaloval spolupráci s Vlasákem a plzeňským navrátilcem Dudou na křídlech?

Nějaké šance jsme tam měli, dali jsme i góly, ty se ale od nás čekají, to je nutnost. Bohužel jsme se nedostávali do větších šancí v přesilovkách, což musíme zlepšit. Protože to vypadá, že letos se bude hodně vylučovat.

Utkání předcházel slavnostní úvod, když se na ledě objevil mistrovský pohár, který jste uplynulou sezónu premiérově získali...

My jsme to bohužel neviděli, protože jsme byli v kabině. Ale doufám, že se to fanouškům líbilo. My se hlavně chtěli soustředit na utkání a to se zase pak líbilo nám. (směje se)

Zaznamenal jste, že plzeňští příznivci skandovali vaše jméno ještě častěji, než bývá obvyklé?

Slyšel jsem to, ale důležitý je tým a získané body. Vždycky je nejtěžší zvládnout vstup do sezóny, abyste se dostali do psychické pohody, a já jsem šťastný, že se nám to povedlo.

Reklama