Hlavní obsah

Změnili jsme strategii a spoléháme na zkušené posily, říká liberecký manažer Jech

Liberec

S výrazně posíleným kádrem oproti minulému ročníku vstupují do sezóny hokejisté Liberce. „Jarní baráž a až do jejího posledního kola strach o extraligovou existenci nás přiměly k tomu, abychom přivedli vesměs zkušené hráče. To je zásadní změna strategie, předtím jsme spíš doplňovali tým o mladší kluky z prvoligové farmy v Benátkách,“ podotkl Ctibor Jech, generální manažer klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Bílých Tygrů Liberec Petr Nedvěd.

Článek

A tak dres Bílých Tygrů nově oblékají útočníci Bartek z Pardubic, Vampola z Plzně, Valský a Jass z Kladna, obránci Hunkes ze Lva Praha, Voráček z Vítkovic a brankář Melicherčík ze Sparty. Liberečtí se mohou dál spolehnout na kapitána Petra Nedvěda, který si prodloužil kariéru.

„Přáli jsme si, aby zůstal, ale takoví borci se nepřemlouvají. Petr se rozhodoval sám a kladně se vyjádřil poměrně brzy. Útočné formace jsme proto skládali s vědomím jeho pokračující vůdčí role v týmu. Věřím, že Petr prožije vnitřně klidnou a týmově dobrou sezónu," pravil Jech, který vnímá velkou konkurenci v mužstvu.

„Někteří hráči střední generace budou mít problémy dostat se do sestavy. Zatím nepotvrdili očekávaný a vzestupný trend výkonnosti. Asi se uspokojili tím, že hrají pravidelně extraligu, ale to je v současném hokeji malá ambice," sdělil manažer.

Jech: Musíme jít postupnými krůčky

S posíleným kádrem chtějí Tygři pod vedením trenéra Pavla Hynka postoupit do play off. „Takové mety si dávají všechny celky, jelikož vyřazovací část je pak novou soutěží a boj o semifinále či finále velkým lákadlem. Chceme se vrátit do polohy z minulosti, kdy jsme hráli nahoře a taky dosáhli na bronz. Ale musíme jít postupnými krůčky," nastínil Jech. Těší ho i přetrvávající zájem fanoušků o liberecký hokej.

„Vážíme si jejich podpory v minulé sezóně a chceme jim připravit dobré zážitky z naší hry. Máme těžký los, ale možná je dobře, že narazíme hned na silné týmy. Aspoň si otestujeme výkonnost. První domácí vystoupení v neděli proti Plzni může být skvělou pozvánkou pro další zápasy," pravil manažer.

Bílé Tygry čeká atraktivní premiéra na třineckém ledě, když tamní Oceláře nově vede někdejší liberecký kouč Jiří Kalous. „V našem klubu odvedl během kompletních tří sezón v letech 2009-2012 dobrou práci. Rádi se s ním setkáme, byť nezvykle poprvé v roli soupeře. A těšíme se na to, až přijede s Třincem i do Liberce," dodal Jech.

Reklama

Související témata: