Hlavní obsah

Třinec - Liberec 1:4Liberec na úvod sezóny zvítězil v Třinci, trefil se i šestnáctiletý Zacha

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zacha 0 : 1
7. Bartek 0 : 2
29. Bulíř (trestné střílení) 0 : 3
38. Rufer 1 : 3
54. Bartek 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince v úvodním extraligovém kole přenechali na domácím ledě všechny body Liberci, loňský účastník baráže po kompaktnějším výkonu zvítězil na ledě semifinalisty 4:1. Dvěma góly se pod výhru podepsala nová posila Martin Bartek, hned ve své extraligové premiéře se trefil i šestnáctiletý mladík Pavel Zacha. Kouč Jiří Kalous začal své extraligové angažmá u Ocelářů prohrou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z branky mladičkého Pavla Zachy.

Článek

Kalousova premiéra na třinecké lavičce začala neslavně, zato liberecký mladík Zacha na první extraligové střídání jen tak nezapomene. Podél levého hrazení vyrazil na zteč a jeho nevinně vypadající rána proklouzla brankáři Hrubcovi za záda. Bílí Tygři už od 44. vteřiny vedli.

Rychlý gól jako by sebral Ocelářům elán. Domácí akce byly v raném stádiu sezony ještě kostrbaté a často končily na špatné finální přihrávce. K Severočechům bylo v úvodu naopak přívětivé štěstí. Hrubec v sedmé minutě ramenem srazil kotouč na brankoviště přímo před hokejku Barteka, který pohotově doklepl.

Třinci scházela v ofenzívě lehkost, Oceláři se zkoušeli prosadit alespoň silou a důrazem v brankovišti, ale Schwarz byl při závarech pozorný a jednu z mála nebezpečených střel Ostřížkovi ramenem vytěsnil.

Bulíř přidal gól z trestného střílení

Kalous stáhl na začátku druhé části na několik střídání ze hry čtvrtou řadu mladíků, ale svižněji stále vypadal Liberec. Gól přesto mohli dát domácí, jenže Polanský ve 25. minutě svůj šikovný výpad nestačil přesněji zakončit. Bulíř pak na druhé straně udělal parádním sólem z domácích beků Linharta a Hrabal solné sloupy, byl faulován ve vyložené šanci a trestné střílení proměnil v třetí gól.

Třinec nešel do kolen a znovu na hranici únosnosti dorážel na libereckého gólmana. Puk několikrát tancoval před brankovou čárou, ale Polanský nebo Adamský ho o kýžených pár centimetrů do sítě nepropasírovali. Důraz přinesl ovoce až Ruferovi, který po obrovské skrumáži před Schwarzem vylovil puk a v 38. minutě bekhendem zavěsil pod břevno.

Ještě před koncem druhé části měl kontaktní gól na holi Bonk, ale ve vyložené šanci ztroskotal na Schwarzovi. Domácí se v závěru už nebyli s to prosadit proti zformované defenzívě Liberce. Šest minut před koncem jim ránu z milosti zasadil v přesilovce po pohledné souhře s Filippim a Bulířem trefou do odkryté branky Bartek.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Rufer (Marek Růžička) - 1. Zacha (Schwarz), 7. Bartek (Bulíř), 29. Bulíř z trest. střílení, 54. Bartek (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 4097.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Linhart, Roth, Galvas, Lojek, Zíb, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Gorškov, Polanský, Adamský - Ostřížek, Peterek, Rákos - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.
Liberec: Schwarz - Hunkes, Derner, Kolman, Výtisk, Voráček, Čakajík, Čutta - Pospíšil, Nedvěd, Vampola - Jass, Zacha, Víšek - Bartek, Filippi, Bulíř - J. Vlach, Urban, Špaček. Trenéři: Hynek, Černý a Láska.

Reklama

Související témata: