Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic skolila chřipka, zápas ve Znojmě odložen

Kabinu hokejistů Pardubic zdecimovala chřipková epidemie a vedení extraligy proto povolilo odložení nedělního utkání 51. kola, v němž se měli Východočeši představit na ledě Znojma, na středu 2. března. Pardubice se potýkaly s marodkou už při pátečním utkání se Vsetínem, během víkendu však přibyli další postižení a počet nemocných stoupl na čtrnáct.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Zápas pardubických hokejistů ve Znojmě byl kvůli chřipkové epidemii odložen na 2. března.

Článek

"Máme tolik nemocných hráčů, že bychom nedali dohromady sestavu," prohlásil na internetových stránkách Pardubic generální manažer mužstva Zbyněk Kusý, jenž kontaktoval ředitele extraligy Stanislava Šulce se žádostí o odložení zápasu v neděli ráno.

Šulc nechal účastníky nejvyšší soutěže telefonicky hlasovat a náhradní termín utkání povolil. Podle serveru hokej.cz bylo osm klubů pro přeložení zápasu a čtyři proti. "To rozhodnutí jsem přijal s obrovskou úlevou," oddychl si Kusý.

Seznam hráčů, kteří před utkáním ve Znojmě byli na marodce je skutečně dlouhý. Martincovi chybí Ján Lašák, Petr Čáslava, Andrej Novotný, Michal Rozsíval, Tomáš Pácal, Ľubomír Pištek, Petr Koukal, Michal Tvrdík, Tomáš Rolínek, Tomáš Divíšek, Jan Kolář, Lubomír Korhoň, Petr Mudroch a Aleš Hemský. "Dopita má navíc problémy s kyčelním kloubem," dodal Kusý.

Junioři byli v karanténě

Východočeši chtěli využít hráče, kteří hráli první ligu za Hradec Králové a měli povolené střídavé starty či hostování, ale ani to nestačilo. Pardubice navíc nemohly do týmu zařadit ani juniory, jejichž tým přednedávnem postihly příušnice a hráči byli v karanténě. "Proto jsme zavolali řediteli ligy, že hrát dnes nemůžeme," řekl Kusý.

Náhradní termín zápasu byl stanoven na středu 2. března, i když podle pravidel soutěže musejí být závěrečná dvě kola základní části sehraná ve stejný den a hodinu. "Byla to jediná možnost, abychom ve čtvrtek mohli uzavřít základní část a potvrdit výsledky v ní dosažené. Od pátku startuje Česká pojišťovna play-off," vysvětlil Šulc.

Zdravotní komplikace nenadělaly vrásky pouze řediteli soutěže, ale i Pardubicím. Zatímco Znojmo bude s největší pravděpodobností ve vyřazovacích bojích chybět, Východočeši v neděli odstartují své snažení o zisk titulu.

"Nic příjemného to není. Před play-off nás čekají dva zápasy ve dvou dnech, přičemž dnes a v pondělí mají hráči volno a netrénují," uvedl Kusý. Předpokládal, že v úterním domácím zápase proti Kladnu bude trenér Vladimír Martinec použít maximálně čtyři nebo pět hráčů ze současných marodů.

Ve Znojmě dali dnes hokejistům volno a pro diváky žádný náhradní program nechystají. "Zprávu o odložení utkání jsme dali do místního rádia. Snad se touto cestou dostane k fanouškům, kteří se chystali na hokej," řekl obchodní manažer Znojemských Orlů Roman Kaňkovský.

Chřipková epidemie už v letošní sezóně změnila program čtyř kol. Přeloženy musely být i duely Karlových Varů se Vsetínem, Karlových Varů s Vítkovicemi, Kladna s Litvínovem a naposledy Vsetína s Kladnem.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články