Hlavní obsah

Kladno - Slavia 1:3Hokejisté Kladna i s posilou Kaberlem podlehli Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Krenželok 0 : 1
55. Skokan 0 : 2
58. Hořava 1 : 2
59. Bednář 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna prohráli v úvodním kole extraligy doma s pražskou Slavií 1:3. O branky vítězů se postarali Lukáš Krenželok, Dávid Skokan a Jaroslav Bednář, za Kladno snížil v 58. minutě na 1:2 Miloslav Hořava.

Článek

Rytíři s čerstvou posilou Tomášem Kaberlem v sestavě měli v úvodu převahu, ale Slavii podržel při šanci Treilleho gólman Furch. V osmé minutě na druhé straně mohl udeřit útočník Růžička, brankář Chábera ale jeho pokus reflexivně vyrazil. Pak se Pražané ubránili při Žejdlově trestu a s koncem oslabení mohli jít do vedení. Sklenář ale v úniku na kladenského brankáře nevyzrál.

V druhém dějství domácí nevyužili další dvě početní výhody, ale slávistická defenzíva v čele s Furchem odolala. Mezitím zahrozil v plném počtu hráčů na ledě slávistický kanonýr Bednář, který se pak objevil v další nebezpečné akci po polovině utkání.

V 37. minutě se dostala Slavia do vedení, Kadlecovu střelu od modré čáry tečoval Krenželok a Chábera neměl šanci zareagovat. Rytíři se pak ubránili při Strnadově trestu a před pauzou mohli vyrovnat, Tenkrát ale ani nadvakrát neuspěl a skákající puk netrefil v dobré pozici ani Miloslav Hořava.

Kladno se snažilo tlačit za vyrovnáním, ale do velkých šancí jej Slavia nepouštěla. Střelecké pokusy Rytířů pochytal Furch, který zastavil i Treilleho bekhendové zakončení po efektním průniku. Náskok naopak pojistila Slavia. Bednář ještě ve velké šanci neuspěl, ale v 55. minutě zakončil přečíslení po Sklenářově přihrávce Skokan.

Necelé tři minuty před koncem vykřesal naději Rytířům po Procházkově přihrávce Miloslav Hořava, ale na bodový zisk Středočeši nedosáhli. Odpovědět mohl Klhůfek, vzápětí naopak při pokusu o vyrovnání netrefil bekhendem odkrytou část branky Tenkrát. Výsledek pak pojistil při pokračující power play do prázdné branky Bednář.

1. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 58. M. Hořava (L. Procházka) - 37. Krenželok (Kadlec), 55. Skokan (Sklenář, V. Růžička ml.), 59. Bednář (Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4377.
Kladno: Chábera - L. Procházka, P. Hořava, Černošek, T. Kaberle, Majeský, Doudera, David Růžička - Eberle, Kuchler, Dalecký - M. Hořava, Patera, Tenkrát - S. Treille, Dragoun, Havlíček - Strnad, Lukáč, Machač. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, Jelínek, Tomica - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Klhůfek, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

Související témata: