Hlavní obsah

Karlovy Vary - Chomutov 3:2 SNBalán zajistil v nájezdech výhru Karlových Varů nad Chomutovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Balán 1 : 0
13. Račuk 1 : 1
17. Balej 1 : 2
56. Koblasa 2 : 2
65. Balán (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vstoupili do nové extraligové sezony výhrou nad Chomutovem 3:2 po samostatných nájezdech. Energie dlouho prohrávala, v 56. minutě se ji ale zásluhou Petra Koblasy podařilo vyrovnat a v nájezdech rozhodl o výhře domácích Stanislav Balán.

Článek

Západočeši v létě značně obměnili kádr, dnes jim navíc chyběl i zraněný kapitán Zaťovič. Přesto i díky vyloučením soupeře měli na začátku optickou převahu. V 7. minutě hráli domácí 56 sekund v pěti proti třem, což využili ke vstřelení první branky. Hovorkovu střelu pohotově dorazil Balán.

Ve 13. minutě se ke slovu dostali i hosté a po pěkné kombinaci srovnal Račuk. Vrátit vedení mohl domácím opět Balán, z bezprostřední blízkosti ale minul odkrytou branku. Vývoj první třetiny poté v prospěch Severočechů otočil Balej, který využil druhou přesilovou hru. Energetikům následně k vyrovnání nepomohla ani druhá, 43 vteřin trvající dvojnásobná přesilovka.

Druhé dějství upadlo do průměru. Omlazená a zřetelné nervózní Energie prakticky nevystřelila na branku a Chomutov jí v tom zdatně sekundoval. K vyrovnání Západočechům nepomohla ani dvojnásobná smůla Pirátů, kteří ve 36. minutě v rozmezí 41 vteřin Hřebejkem a Kubinčákem vyhodili puk mimo ledovou plochu. K využití třetí dvojnásobné přesilovky nepomohl domácím ani oddechový čas.

Hráči z lázeňského města i ve třetí třetině pokračovali v mizerně sehraných přesilovkách, další hra o dva muže v poli navíc, trvající tentokrát skoro minutu a půl, skončila prakticky nulovým ohrožením Hanuljaka. Hosté mohli o své výhře definitivně rozhodnout v 55. minutě, Lakos a Balej ale krátce po sobě nastřelili horní tyč Závorkovy branky.

Piráty to mrzelo o to více, že následně po nenápadné akci vyrovnal Koblasa, který se střelou zpoza obránce trefil mezi betony hostujícího gólmana. V prodloužení mohl hostům zajistit dva body osamocený Jaroslav Svoboda, jeho blafák skončil mimo tyče domácí branky. V samostatných nájezdech byli nakonec šťastnější domácí. Prosadil se jen Balán.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 3:2 po sam. náj. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Balán (Hovorka, Bičánek), 56. Koblasa, rozhodující nájezd Balán - 13. Račuk (Kaše, Kubinčák), 17. Balej (Jar. Svoboda, Kučný). Rozhodčí: Minář, Lacina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:12, navíc Hovorka (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4269.
Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Šmach, Parýzek, Drtina, Grman, Gulaši, J. Látal - Dlouhý, R. Hruška, Hovorka - J. Doležal, Roman Vlach, Zucker - T. Rohan, Balán, Tomeček - Koblasa, Vachovec, Kverka. Trenéři: Žemlička a Mlejnek.
Chomutov: Hanuljak - Malec, Lakos, Pulpán, Mrázek, Kučný, Bartejs, Šulák - Bartečko, Jar. Svoboda, Balej - Kubinčák, Divíšek, D. Hruška - Hřebejk, Sikora, Šagát - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Reklama

Související témata: