Hlavní obsah

Kempný trefil výhru Brna v prodloužení. Fantastičtí diváci si ji zasloužili, radoval se

Brno

Radost se mísila se zklamáním. Hokejisté Komety sice urvali v extraligové premiéře s Pardubicemi díky povedené dělovce Kempného od modré čáry dva body za vítězství 4:3 v prodloužení, ale o triumf v řádném čase přišli pouhou vteřinu před koncem normální hrací doby.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno se radují z branky do pardubické sítě.

Článek

„To samozřejmě člověka naštve. Na druhé straně musíme být rádi, že jsme plnou halu potěšili výhrou. Fantastičtí diváci si ji zasloužili," tvrdil autor rozhodující branky Michal Kempný, který se po minulé sezóně vrátil do Brna z hostování ve Slavii. Příznivci Komety skandovali po utkání jeho jméno. „Moc si toho vážím," svěřil se třiadvacetiletý bek.

Při vítězném gólu chtěl Kempný hlavně trefit branku. „Najednou jsem viděl před sebou prostor, a tak jsem to napálil. Vyšlo to," liboval si.

Spokojený s výkonem svého mužstva byl kouč Komety Vladimír Kýhos. „Nebýt vynikajícího soupeřova brankáře Růžičky, asi bychom rozhodli střetnutí dřív. Velká škoda, že v závěru netrefil těsně před vyrovnávacím gólem Pardubic Čermák prázdnou bránu. Měli jsme mít tři body, ale i dva bereme. Zklamáni jsme jen malinko. Lidi si přišli na své, a to je nejdůležitější," mínil Kýhos.

Venera věřil ve druhý bod

Pardubický trenér Zdeněk Venera souhlasil, že premiérový duel sezóny měl kvalitní úroveň. „Bodík jsme zachránili na poslední chvíli, musíme být za něj tudíž rádi. Věřili jsme, že bychom v pětiminutovém prodloužení či v nájezdech mohli získat i druhý, avšak přesilovka Komety nám naši snahu zhatila. Bohužel jsme ji neubránili," litoval Venera.

Že se vrátil do brněnské Kajot Areny, kde uplynulé dvě sezóny vedl domácí tým, prý neřešil. „To už je pryč. Moc jsem o tom nepřemýšlel. Já jsem se hlavně soustředil na to, abychom v Brně na úvod extraligy něco uhráli. Což se povedlo," přemítal Venera.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec