Hlavní obsah

Hradec se vrátil do extraligy, ale propadl. Doma by nás lidi zaházeli odpadky, ví Langhammer

Praha

Po dvaceti letech si Hradec Králové opět zahrál nejvyšší hokejovou soutěž, na obnovenou premiéru však nebude vzpomínat v nejlepším. Nově vybudovaný tým, který v létě získal účast v extralize od Českých Budějovic, totiž Spartě vydržel konkurovat první třetinu, pak ale úplně odpadl. „Od druhé části jsme vůbec nic neudělali a vyhrát jsme si nezasloužili,“ uznal po prohře 1:5 útočník Mountfieldu HK Jakub Langhammer.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisty Hradce nezachránili od debaklu ani nejvěrnější fanoušci.

Článek

„První třetinu jsme nehráli špatně, ale od té druhé jsme to nebyli my. Vůbec jsme neplnili pokyny. Všichni jsme bláznili a dělali na ledě hrozné věci," kroutil hlavou devětadvacetiletý rodák z Kladna. „Kdybychom takhle hráli doma, tak nás diváci určitě vypískají a zaházejí odpadky."

V Hradci se přes léto budoval nový tým, Langhammer se na ale na úvod sezóny a možnou nesehranost mužstva vymlouvat nechtěl. „Proč bych měl? Vždyť jsme stejný tým jako minulý rok, možná přišli jen tři čtyři noví kluci," říká urostlý útočník, který poslední tři sezóny strávil v Českých Budějovicích a i jeho tak, stejně jako většinu týmu, postihlo stěhování z jihu na východ Čech.

Sparta asi nebude mít konkurenci

Jedinou omluvou pátečního výkonu Mountfieldu tak budiž fakt, že Sparta přes léto mohutně posilovala a podle mnohých patří k hlavním aspirantům na titul. „Podle mě je favoritem číslo jedna. Má výborné mužstvo, hlavně do ofenzivy, a pokud se jí bude dařit, nebude mít konkurenci," uznale tvrdí Langhammer, jenž ve Spartě působil pět let a byl spoluhráčem Petra Tona, který v pátek vstřelil svůj 254. gól za holešovický tým, čímž vyrovnal klubový rekord Jiřího Zelenky.

„S Petrem se občas pošťouchneme a moc mu to přeju. Je to vynikající hráč a klobouk dolů před ním, kolik toho dokázal. Myslím, že ještě neřekl poslední slovo," říká Langhammer, který se už však teď plně koncentruje na nedělní hradeckou domácí premiéru proti Třinci.

„Doufám, že přijde hodně fanoušků, je to pro mě něco nového. Ale my musíme hrát líp než na Spartě a ukázat jim, že hokej umíme. Musíme si je získat, aby na nás chodili," uvědomuje si.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice