Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 1:3Mistrovská Plzeň vyhrála v Liberci a bez ztráty vede tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Duda 0 : 1
36. Pospíšil 1 : 1
39. Kratěna 1 : 2
45. Vlasák 1 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté mistrovské Plzně vyhráli v druhé kole extraligy na ledě Liberce 3:1 a bez ztráty bodu vedou tabulku o skóre před pražskou Slavií. Liberec naopak po výhře v Třinci neuspěl a další body nepřidal. Hlavní postavou utkání byl plzeňský kapitán Martin Straka, který se na vítězství svého celku podílel dvěma asistencemi. Úvodní branku vítězů vstřelil Radek Duda, který v loňské sezoně pomáhal pro Liberec zachránit extraligu v baráži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Hunkes (vpravo) z Liberce a Jakub Lev z Plzně.

Článek

Do utkání vstoupili lépe domácí a Mensator v plzeňské brance musel být ve střehu. Se střelou Bartka i s únikem Pospíšila si však poradil. Poté se Bílým Tygrům naskytly hned dvě početní výhody za sebou, žádnou vážnější šanci si ale nevypracovali. Schwarz v liberecké brance byl v první třetině prakticky bez práce.

Do vedení šla ve 27. minutě zásluhou Dudy Plzeň. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí. A pro Liberec mohlo být ještě hůř, Schwarz ale nejdříve vychytal Jána Sýkoru a poté dalším parádním zákrokem sebral Strakovi jasný gól. Vyrovnání se domácí dočkali v přesilové hře, kdy se nadvakrát prosadil důrazný Pospíšil. Bezbrankový stav ale nevydržel dlouho, Pletkovu nabídku zužitkoval úplně volný Kratěna, 1:2.

Třetí dějství začali aktivněji hosté a po zásluze se dočkali další branky. Straka našel najíždějícího Vlasáka, který střelou pod horní tyč nedal Schwarzovi šanci. Liberec se musel tlačit za vyrovnáním, snížení měli na hokejce Vampola s Nedvědem, ale Mensator perfektně zasáhl.

Pět minut před koncem hrál Liberec přesilovku, trenér Hynek navíc odvolal brankáře. Ani v šesti se však Bílí Tygři nedokázali usadit v útočném pásmu. Závěr zápasu už si Plzeň pohlídala.

2. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Pospíšil (Čakajík) - 27. Duda (Martin Straka, Jiří Hanzlík), 39. Kratěna (Pletka, Lev), 45. Vlasák (Martin Straka). Rozhodčí: Kalivoda, Wagner - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc Duda (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4875.
Liberec: Schwarz - Hunkes, Derner, Kolmann, Výtisk, Voráček, Čakajík, Čutta - Pospíšil, Nedvěd, Vampola - Jass, Zacha, Víšek - Bartek, Filippi, Bulíř - J. Vlach, Urban, Špaček. Trenéři: Hynek a Černý.
Plzeň: Mensator - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, Frolo - Duda, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - Novotný, T. Sýkora, Petruška - Dvořák, Vlček, Schleiss. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: