Hlavní obsah

Litvínovští hokejisté oslavili postup, chtějí překvapit Zlín

PRAHA

Čtyři roky museli fanoušci litvínovského hokeje čekat, než se jejich tým znovu probojoval do play off. Severočeši obsadili v dramatickém závěru základní části osmé místo, když kolo před koncem vyhráli souboj na dálku s Plzní. Do vyřazovacích bojů je nasměrovala nedělní výhra ve Zlíně, s kterým se také utkají v prvním kole play off.

Článek

"Zažíváme nádherné pocity. Hodně lidí nás už s předstihem poslalo na dovolenou, ale my jsme to dokázali," radoval se z postupu do play off litvínovský kapitán Jiří Šlégr. Ke klíčové výhře na ledě Hamé pomohl Severočechům neobvykle kvalitní výkon obrany a spolehlivý brankář Kamil Jarina, jenž popáté v sezóně udržel čisté konto. "Padali jsme do střel, bylo vidět, že mužstvo bojuje a chce vyhrát," řekl Šlégr po nedělní výhře.

Kdo postoupí v play off do semifinále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Jedním z rozhodujících momentů sezóny se stala schůzka hráčů s vedením týmu na konci ledna, na které se hlavní postavy Chemopetrolu rozhodly, že dohrají sezónu v mateřském klubu. "Někteří hráči mohli odejít, ale nakonec jsme se domluvili, že ztrátu nemáme tak velkou, abychom to ještě nezkusili. Pak jsme vyhráli teoreticky lehčí zápasy, semkli se jako jeden tým a vyšlo to. Mám obrovskou radost," řekl Šlégr.

Pocity úlevy a nadšení neskrýval ani sportovní manažer Robert Reichel, který kvůli dlouhodobému zranění v současné době sleduje utkání pouze ze střídačky. "Jsem šťastný. Při pětibodové ztrátě nás všichni odepisovali, ale my jsme v lednu udělali výborné hráčské výměny, které rozhodly o tom, že jsme se teď dostali do play off," řekl Reichel. Ve vítězné euforii hráčům slíbil menší oslavu. "Ale nebudeme to přehánět, abychom v pátek byli v plné síle," usmíval se.

Na Zlín narazí Litvínov znovu v pátek

Po slepených gólech Skuhrovce a Čalouna prožíval Reichel ve Zlíně muka. "Byl to pořádné nervy. Zlín si pak vytvořil tlak, ale Jarina byl vynikající," řekl litvínovský sportovní manažer.

Oba nedělní soupeři na sebe znovu narazí už v pátek, kdy zahájí čtvrtfinálovou sérii play off. "Budeme hrát proti velmi těžkému soupeři, ale už teď se na to těšíme," řekl Šlégr. "Pamatuji si, když jsme Zlín před pěti lety vyřadili. Ve čtvrtfinále nemáme co ztratit," poznamenal Reichel.

Oba týmy na sebe narazily v české novodobé historii v play off dvakrát a pokaždé se z postupu radovali hráči Litvínova. Ve čtvrtfinále v sezóně 1995/96 vyhráli 4:1 na zápasy, v roce 2000 zvítězili 3:1. Díky nedělní výhře mají Severočeši s vítězem základní části lepší bilanci i letos. Ze čtyř zápasů proti Zlínu získali sedm bodů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec