Hlavní obsah

Třinec už nepočítá se službami hokejisty Krále

PRAHA

Hokejový Třinec se podle všeho definitivně zřekl služeb letitého tahouna Richarda Krále. Čtyřiatřicetiletý centr a nejznámější postava v extraligových dějinách slezského klubu byla pro závěr základní části vyřazena z kádru. Podle zpráv z kuloárů Třinec s Králem nepočítá ani pro další sezónu.

Foto: archiv

Richard Král.

Článek

"Nic takového nemohu potvrdit. Zatím vedení klubu trenérům doporučilo, aby v závěrečných dvou zápasech nasadilo mladší hráče," řekl generální ředitel klubu Ivo Pullmann s tím, že ve středu k případu Král vydá další komuniké.

Výjimečný hokejový technik má v Třinci smlouvu ještě na další sezónu, ale podle informací ČTK nyní vedení Ocelářů hledá způsob, jak ji s Králem rozvázat. Písemné vyrozumění však útočník dosud neobdržel.

Do křížku kvůli výši kontraktu se obě strany dostaly už v listopadu. Šéfové tehdy na Krále tlačili, aby přistoupil na snížení platu, ale hráč odmítl i přesto, že ho vedení postrašilo výměnou do jiného klubu.

Spojení Král - Třinec je zřejmě minulostí

Spojení Král - Třinec je nyní podle všeho definitivně minulostí. "To jsou jen spekulace. Do středy nebudeme nic komentovat," reagoval Pullmann.

Od středy budou Oceláři navíc i bez trenéra. Současný vládce střídačky a slovenský reprezentační asistent Lubomír Pokovič má kontrakt jen do konce sezóny a nabídku k prodloužení ještě nedostal. Podle některých zdrojů se pod Beskydy chystá bývalý vsetínský trenér Zdislav Tabara.

"Řekněme, že máme okruh tří čtyř kandidátů, ale pan Tabara mezi nimi v tuto chvíli není. Seznam jmen se ale může změnit," připustil Pullmann. Naopak upozornil, že ve výběru aspirantů je i Pokovič. "Uvažujeme i o něm," řekl.

Úterním zápasem na Spartě pro Třinec skončí nejhorší sezóna v jeho extraligových dějinách. Nejhůř pro klub zatím dopadl hned první rok po postupu do nejvyšší soutěže, kdy se však z dvanáctého místa probojoval do play off; tam ho hned v prvním kole vyřadil Zlín.

Reklama

Související témata: