Hlavní obsah

Hokejisté Třince jsou bez trenéra, Pokovič končí

PRAHA

Sehnat po odchodu Lubomíra Pokoviče nového trenéra a vybudovat tým, který dá zapomenout na utrpení z letošní sezóny - to je úkol hokejového Třince, který podle všeho čeká bouřlivé léto. Oceláři podruhé nepostoupili do play off a třinácté místo je nejhorším výsledkem v jejich desetileté extraligové historii.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Třinečtí hokejisté letos příliš důvodů k radosti neměli - archivní foto.

Článek

Klub teprve vyhodnocuje příčiny nečekaného krachu. "Konečné umístění je hrozné," řekl generální ředitel Ivo Pullmann, který se práce ujal na přelomu prosince a ledna.

Personální změny Třinci do play off přesto nepomohly. Tým se nezvedl ani pod novým trenérem Pokovičem, jenž na lavičce převzal pravomoci hlavního kouče od Pavla Marka. Slovenský reprezentační asistent úterním zápasem na Spartě svou slezskou misi ukončil.

Trenérem možná Zdislav Tabara

"Byl mezi třemi hlavními kandidáty na místo trenéra pro příští sezónu, ale i když další práce s mužstvem by ho lákala, z rodinných důvodů chce být v Bratislavě. Musíme hledat jinde," řekl Pullmann. Pokovič přitom ještě v úterý po zápase na ledě pražské Sparty tvrdil, že má zájem v Třinci pokračovat.

Žhavým aspirantem na uvolněné místo je někdejší vsetínský kormidelník Zdislav Tabara, což ale ani dnes Pullmann nepotvrdil. "Nový trenér bude s velkou pravděpodobností Čech," podotkl generální ředitel Ocelářů.

Od představ Pokovičova nástupce se bude odvíjet i podoba hráčského kádru. "Dokud není vyřešena trenérská otázka, sotva se pustíme do nějakých výrazných zásahů do sestavy," řekl Pullmann. Přesto připustil, že Třinec se patrně rozloučí s obráncem Jiřím Malinským, kterému končí smlouva. "Je to ale ještě předmětem jednání," uvedl.

Případ kapitána Krále možná skončí v rukou právníků

Hostování končí také gólmanovi Radku Bieglovi (Vsetín), bekům Aleši Křetínskému (Znojmo), Jiřímu Kučnému (Vsetín) a útočníku Petru Míkovi (Slavia). Po dobu výluky letošního ročníku NHL vypomáhal třineckému celku forvard Jaroslav Svoboda.

Klub naopak uplatnil roční opci na trojlístek útočníků Marka Melenovského, Zdeňka Pavelka a Andreje Hebara. V přípravě by se měli hlásit i hráči, kteří sezónu končí na hostování v jiných klubech. Vrátit by se tak měli například bek Martin Čakajík (Znojmo) a útočníci Václav Pletka (České Budějovice) s Janem Peterkem (Vítkovice).

Případ vyřazeného kapitána Richarda Krále možná skončí v rukou právníků. Útočník, který už po rozhodnutí šéfů poslední týden nehrál, má v Třinci ještě rok smlouvu, ale vedení s ním už podle všech indicií za dosavadních podmínek spolupracovat nemíní. "V pondělí jsme obdrželi dopis od právního zástupce Richarda Krále, ale nemohu v této fázi nic komentovat. Počkáme na další vývoj," dodal Pullmann.

Reklama

Související témata: