Hlavní obsah

Úžasný pocit, zářil sedmnáctiletý útočník Komety Jenyš po premiérovém gólu v extralize

Vladimír KolářSport.czPrávo

Hokejisté Komety se mohou na začátku sezóny spolehnout na svoje mladíky. Zatímco předchozí utkání ve Vítkovicích rozhodl jednadvacetiletý Káňa, v domácím duelu s Libercem zúročil tlak Brňanů vedoucím gólem na prahu závěrečné třetiny ještě o čtyři roky mladší Pavel Jenyš, který se v nejvyšší soutěži trefil vůbec poprvé.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Pavel Jenyš z Brna (vlevo) drží puk před Pavlem Kolaříkem ze Slavie. a Pavel Kolařík ze Slavie.

Článek

„Je to úžasný pocit. Ani jsem netušil, že premiérovou branku dám tak snadno. Střelu Vildy Buriana vyrazil Schwarz přímo ke mně a já jsem do puku jen plácl. Samozřejmě jsem si ho schoval na památku," zářil člen reprezentační osmnáctky. „Důležité ale bylo, že jsme pak dokázali přidat ještě další dva góly. Vítězství není zdaleka jen moje zásluha," říkal po třígólovém triumfu Komety skromně.

Trenér Kýhos staví Jenyše dokonce do první útočné formace vedle kapitána Čermáka. „Snad to svědčí o tom, že nehraju jen kvůli pravidlu o povinném nasazování juniorů," cení si koučovy důvěry.

Trvaj chválil po druhé nule obranu

Druhým brněnským hrdinou se ve včerejším večeru stal brankář Jiří Trvaj, jenž udržel po Chomutovu už ve druhém domácím střetnutí čisté konto. „To mě samozřejmě těší, ale je to jen taková třešnička na dortu. Důležité je, že jsme Liberec skoro celý zápas přehrávali. Byl jsem za bezbrankového stavu malinko nervózní, protože jsme se dlouho nemohli trefit. V této sezóně si ale kluci v defenzívě počínají skvěle, moc jsme toho soupeři nedovolili," liboval si Trvaj.

Marek Schwarz, jeho brankářský kolega z Liberce, brněnskému tlaku dlouho odolával. „Pak jsem ovšem inkasoval smolný gól. Puk se mi odrazil od betonu do vyrážečky a odtud přímo k Jenyšovi, pro něhož nebyl problém skórovat. V tu chvíli jsem ani nezaregistroval, že je to teprve sedmnáctiletý kluk. Kometu vedení nastartovalo, v tak ohlušující kulise se pak už těžko jejímu náporu odolává," měl jasno.

Liberecký asistent Milan Černý rovněž tvrdil, že zápas byl o prvním gólu. „Když ho vstřelili domácí, ocitli jsme se už v hrozně složité situaci. Zvlášť když jsme předtím promarnili početní převahu čtyři na tři. Přesilovky nám tentokrát na rozdíl od předchozího duelu se Spartou vůbec nešly," litoval.

Reklama

Související témata: