Hlavní obsah

Extraliga už nebude odkládat zápasy ze zdravotních důvodů

PRAHA

V hokejové extralize již nebude možné kvůli zdravotním potížím hráčů odkládat zápasy. Valná hromada Asociace profesionální klubu ledního hokeje (APK LH) na svém zasedání odsouhlasila tento návrh ředitele extraligy Stanislava Šulce. Rozhodnutí je především reakcí na odklad duelu 51. kola mezi Znojmem a Pardubicemi, který o den prodloužil základní část.

Foto: ČTK/Michal Doležal

V případě nemoci nebo mnoha zraněných hráčů si budou muset kluby poradit samy. Zápasy se odkládat nebudou.

Článek

"Valná hromada akceptovala moji představu, že zdravotní důvody, jak to bylo formulováno v řádech do teď, důvodem k odkladu zápasů nebudou. Virózy, chřipky a případné střevní problémy tedy již důvodem nejsou," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze Šulc.

"Klub si s takovou situací musí poradit i s tím rizikem, že se všemi sportovně-technickými důsledky odehráno nebude. Důvody k odložení jsou nadále vymezeny řády jako zásah vyšší moci," uvedl Šulc s tím, že případný vliv počasí, dopravní situace nebo tragická událost může k přeložení vést.

Co si myslíte o novém opatření extraligy?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Duel mezi Znojmem a Pardubicemi byl nakonec po Šulcově telefonické anketě mezi členy APK v neděli odložen, přestože kvůli regulérnosti jsou na závěrečná dvě kola základní části stanoveny na stejné časy i začátky zápasů. Při středeční dohrávce Východočeši již věděli, že pokud vyhrají ve Znojmě v základní hrací době, posunou se na třetí místo před Slavii a místo Liberce narazí na Kladno.

"Situace byla taková, že jednoznačně správné a čisté řešení neměla. Objevila se řada spekulací, které chápu. Podle některých názorů i v opačném případě to mohlo mít dopad na závěr soutěže," prohlásil Šulc.

Reklama