Hlavní obsah

Trenéři Hořava a Votruba zůstávají ve Znojmě

PRAHA

I v příští sezóně povedou hokejisty Znojma v extralize trenér Miloslav Hořava s asistentem Janem Votrubou. Dvojice, který se ujala vlády nad střídačkou Orlů v průběhu letošního ročníku, prodloužila s klubem smlouvu o jeden rok. Ve šlépějích trenérů vykročil i obránce Radim Bičánek, jenž bude ve Znojmě působit také ještě minimálně rok.

Foto: www.hokejkv.cz

Miloš Hořava

Článek

Klub naopak opustí Milan Toman, jemuž smlouva vypršela a má nakročeno do jednoho z týmů, které startují v letošním play off. Smlouva skončila také Václavu Benákovi, s nímž bude ještě vedení znojemského klubu jednat o prodloužení. "Kostra týmu pro příští rok nám zůstala. Ve Znojmě budou pokračovat oba slovenští útočníci Peter Pucher a Marek Uram," řekl prezident Znojemských Orlů Jaroslav Vlasák.

Po středeční dohrávce proti Pardubicím dostali hokejisté Znojma do pondělí volno, v dalším týdnu budou trénovat. Jaký bude následující program, teprve rozhodnou trenéři Hořava a Votruba.

Letošní jedenácté místo je nejhorším výsledkem Znojma v dosavadním šestiletém působení v extralize. Pouze hned v první sezóně se Znojemští neprobojovali do play off a skončili na devátém místě. V následujících čtyřech sezónách dokráčeli do čtvrtfinále, kde postupně skončili na Slavii Praha, Zlínu, Pardubicích a loni je vyřadila opět Slavia.

Znojmo vedli v letošní sezóně tři trenéři

Znojmo vedli v letošní sezóně tři trenéři. V úvodu se pod vedením Leoše Zajíce týmu příliš nedařilo, po jeho odvolání vedl mužstvo Milan Kastner, kterého vystřídal Hořava. Ani jemu se už ale nepodařilo posunout Znojmo na vytoužené osmé místo, které znamenalo postup do play off.

"Po mém příchodu se nám začalo dařit. Ovšem po odchodech Tomáše Vokouna a Patrika Eliáše tým opět upadl do určité letargie. Oba tito hráči byli hlavními pilíři naší hry," řekl Hořava.

V závěru sezóny si navíc musel po zranění Martina Pruska a Roberta Slávika vystačit pouze s juniorskými brankáři. "I takové situace někdy hokej přináší. Neviděl bych problém v tom, že nastoupili do branky junioři. Spíše mě nesmírně zklamal přístup hráčů v poli, kteří mladému brankáři vůbec nepomohli. To považuji za velkou hanbu," dodal Hořava.

Reklama

Související témata: