Hlavní obsah

Přesilovky přinesly Spartě vyrovnání série

PRAHA

Čtyři góly v početní výhodě pomohly hokejistům Sparty ke srovnání čtvrtfinálové série proti Vítkovicím na 1:1. Sparta v sobotu nezaspala úvod a v 10. minutě vedla 2:0. Moravané dokázali vyrovnat, Sparta ale dalšími dvěma trefami v přesilovkách odskočila na 4:2. Vítkovice pak dvakrát dokázaly snížit na rozdíl jednoho gólu, vyrovnat už nestačily.

Článek

Ve sparťanské brance nastoupil Bříza už od začátku, Havlát hrál ve dvou útocích a Lenerovu souboru tento impulz dodal šťávu. Využil hned první přesilovku, když Ton našel v území mezi kruhy volného Marka a ten prostřelil Pince.

Klíčový okamžik zápasu
Dva góly Sparty v přesilovkách na konci druhé třetiny
Hvězda duelu
Petr Nedvěd - po slabém výkonu v prvním utkání vstřelil ve druhém čtvrtfinále vítězný gól, navíc přidal dvě asistence

Vítkovický gólman si neužíval takový klid jako v pátek a chvíli nato musel ukázat prvotřídní zákrok proti Havlátovi. Obránci se znovu zapomněli za brankou, Havlát si před ní počkal na přihrávku, ale svým švihem jen rozsvítil Pincův semafor.

Tuhá defenziva hostů, s níž Sparta v pátek marně bojovala, dnes bezchybná nebyla. Největšího omylu se dopustil útočník Hubáček, když při rozehrávce váhal a dostal se do kontaktu s Výborným. Sparťanský útočník si jej přidržel, vzal mu puk, nahrál do šance Oleszovi, který ještě zadovkou přes brankoviště vylepšil pozici pro Hlaváče a ten do prázdné branky zvýšil na 2:0.

Varaďa píchl koncem hole Sivka

Další ránu utržili hosté, když při mele před Břízou Varaďa píchl koncem hole Sivka do břicha a rozhodčí jej vyloučil do konce utkání. Hosté ale ještě do konce třetiny snížili, když se v oslabení proháčkoval do gólové situace Burger. A zkraje druhé části dokonce vyrovnali, když od modré našel místo nad Břízovým betonem Dresler.

Tentýž obránce ale rozlet Vítkovic zastavil. V oslabení držel puk v rukavici tak dlouho, že jej rozhodčí vyloučil, a skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři využil ranou Majeský. V pokračující výhodě se pak slovenský obránce zapojil do další kombinace, na jejímž konci stála Výborného přesná střela k tyči.

Nedvědovi oplatil pas Výborný

Na oba góly nahrál Nedvěd a v další hře proti oslabenému soupeři se trefil i sám. Výborný mu oplatil jeho předchozí pas, našel jej od modré křížnou přihrávkou a Nedvěd z úhlu trefil místo pod Pincovým betonem.

Vítkovickému kapitánovi Kubinovi se nelíbilo, že jeho spoluhráče před brankou při gólu zpacifikoval jeden ze sparťanů, za protesty u rozhodčího dostal trest na deset minut a zápas pro něj skončil. Předtím přitom vykřesal po Padělkově průniku gólem na 3:4 svému týmu naději.

Vítkovice se i bez něj rvaly o vyrovnání a čtvrtou brankou, kterou od vsítil jemnou tečí Černoškovy střely čtyři a půl minuty před koncem Krenželok, zápas zdramatizovaly. Ale bylo to jejich poslední slovo.

Sparta Praha - Vítkovice 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Marek (Ton), 10. Hlaváč (Olesz, D. Výborný), 37. Majeský (P. Nedvěd), 39. D. Výborný (P. Nedvěd, Majeský), 46. P. Nedvěd (D. Výborný) - 18. Burger (Černošek), 25. Dresler (Černošek, Šimíček), 48. Kubina (I. Padělek), 56. Krenželok (Černošek, R. Procházka). Rozhodčí: Husička, Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7, navíc Řezníček 10 min. - Kubina 10 min., Varaďa 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5645. Stav série: 1:1.
Sparta: Bříza - Melichar, Majeský, Richter, Jan Hanzlík, Dobroň, Řezníček, od 24. navíc Schnábel - Havlát, P. Nedvěd, Broš - Ton, Marek, Chabada - Olesz, D. Výborný, Hlaváč - Sivek, Kašpařík. Trenéři: Lener, Gudas a Jelínek.
Vítkovice: Pinc - Kubina, Philipp, Hudec, Malík, Dresler, Černošek, navíc od 50. Mojžíš - Vůjtek, J. Štefanka, Varaďa (23. I. Padělek) - Irgl, Šimíček, P. Hubáček - M. Tomášek, Burger, Turek - Peterek, R. Procházka, Krenželok. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec