Hlavní obsah

Pálffy naplnil normu dvou gólů

PRAHA

Normu dvou gólů na zápas si v play-off drží slávistický útočník Žigmund Pálffy. "Mám radost, že to tam padá, ale přeje mi i štěstí. Třeba gól na 3:1 byl dost náhodný, ale taky se počítá," říkal autor vítězné trefy v obou čtvrtfinálových soubojích s Libercem.

Článek

"Pondělní vítězství bylo vydřenější, ale rozhodně nejsem jediný tahoun Slavie. Naší velkou výhodou je, že máme řadu hráčů, kteří se umí prosadit. Příkladně maká celé mužstvo a hlavně držíme systém hry, takže Liberec nepouštíme moc před branku," líčil 33letý slovenský hokejista, jenž si parádními útočnými kousky vysloužil obdiv publika v Sazka Areně.

Liberečtí litovali chyb v úvodní třetině, které umožnily Slavii získat dvougólový náskok. "Byl to nepříjemný začátek, klíčoví hráči soupeře dostali moc prostoru a snadno pronikali do šancí. Jestli chceme uspět, musíme hrát pozorněji v obraně a víc do těla," hodnotil brankář Milan Hnilička, jenž měl v utkání 20 zásahů. "Dostal jsem tři góly, ale žádný si nevyčítám. Spíš se snažím z každé situace poučit, abych stejný už nedostal," mínil gólman s pevnou vírou, že v domácím prostředí bude výkon Liberce výrazně lepší.

V příštím zápase série se však musí Severočeši obejít bez obránce Jiřího Fischera, který byl za úder hokejkou do hlavy Pálffyho v závěru úvodního čtvrtfinále distancován na jedno utkání. Disciplinárka však o trestu rozhodla až včera odpoledne, takže se nevztahoval na pondělní utkání, v němž byl kmenový hráč Detroitu na ledě u všech tří branek slávistů.

"Bohužel se ani on nevyvaroval zaváhání ve hře jeden na jednoho, ale nemůžeme z něj kvůli tomu dělat viníka naší porážky," zastal se nejlepšího z beků libereckého mužstva asistent trenéra Karel Dvořák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice