Hlavní obsah

Litvínov bez zraněných gólmanů klesl na dno, Nechvátal inkasoval čtyřikrát

Litvínov

Pád až na samé dno tabulky extraligy potkal hokejisty Litvínova, kteří počtvrté v řadě vyšli bodově naprázdno. Nejen, že Severočechy sužuje střelecká mizérie, ale navíc je trápí marodka brankářů. Doslova kritický stav nastal před zápasem s Kometou Brno. A absence zkušených gólmanů domácímu týmu pochopitelně neprospěla. Litvínovští mají z posledních čtyř zápasů tragické skóre 4:17, za což hodně může například debakl 0:7 na Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínov trápí marodka na brankářském postu.

Článek

Proti Kometě (1:4) nebyl k dispozici kvůli zranění ani jeden gólman z dosavadní stabilní dvojice Pavel Francouz-Petr Franěk. A tak mezi tyčky musel ke své premiéře v základní sestavě 21letý Patrik Nechvátal, zatímco v brněnské svatyni odvedl špičkový výkon o osmnáct let starší Jiří Trvaj.

Nechvátal předtím v sezóně odchytal v roli střídajícího brankáře jen jedenatřicet minut ve dvou zápasech. „Po dlouhé době jsem chytal od začátku. Trenér mi řekl o nominaci na sobotním tréninku. Myslím, že mi vyšlo pár zákroků a cítil jsem se v pohodě," líčil gólman severočeského týmu.

„Škoda dvou inkasovaných gólů na konci druhé třetiny během necelé půlminuty. Byla tam asi ztráta koncentrace. Někdy obdržená branka mužstvem otřese, nebo naopak jej nakopne. Tentokrát to byl ten první případ. Chtěli jsme co nejdéle držet bezbrankový stav a pokusit se rozhodnout. Takže nepříznivý výsledek mě moc mrzí," rozebíral Nechvátal.

Vlastenec jako ve fotbale

V jeho síti skončil puk i po vlastním gólu, byť byl připsán Dočekalovi. „Byl to vlastenec jako ve fotbale. Když hráč vystřelí a obránce kotouč holí nadzvedne, tak s tím nic neuděláte. Vím, že se bek snažil mi pomoci, ale puk přeskočil vyrážečku a zapadl za moje záda," popsal mladý brankář.

V litvínovském celku se hodně učí od Pavla Francouze. „Podporuje mě po psychické stránce. Před dvěma lety jsem na tom byl při začátcích v extralize špatně. Už druhým rokem se s Pavlem o hokeji bavíme. Vím, že má jako rádce Zdeňka Orcta a já zase jeho. Je to takový korálek, který funguje," zvolil Nechvátal zajímavý příměr.

Brněnský Jiří Trvaj málem vychytal čisté konto. „Přáli jsme mu další nulu, ale to není zase tolik podstatné jako naše vítězství. Jirka tým podržel a kluci v něm znovu našli jistotu. Mámekvalitní trojici Trvaj, Falter, Čiliak a zvolili jsme tohle řešení s Trvajem," těšilo Karla Berana, asistenta trenéra Komety.

Reklama

Související témata: