Hlavní obsah

Hnilička: Musíme hrát proti Slávii jinak

PRAHA

Premiérovou dvojici utkání ve vyřazovací části mají za sebou hokejisté Liberce. Bílí tygři ovšem ani v jednom ze dvou utkání v Sazka Areně s pražskou Slavií neuspěli a před domácími duely prohrávají 0:2. Liberec se před sezónou posílil, zejména akvizice zkušeného brankáře Milana Hniličky měla severočeskému klubu pomoci v klíčových fázích sezóny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Hnilička - archivní foto

Článek

Liberec je v play off, ale nezkušenost ve vyřazovacích bojích jej stála první dva duely v Praze. Vyřazovacími boji protřelí slávisté chladnokrevně využili chyb svého soupeře, kterých se dopouštěli i ti nejzkušenější. "Musíme hrát proti Slávii jinak. Pozorněji v obraně, zejména proti útoku s Žigmundem Pálffym. Ten rozhodl oba dva úvodní zápasy," upozorňuje Milan Hnilička.

Kdo postoupí do semifinále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V play off rozhodují osobnosti a zatím navrch mají ty slávistické. Kanonýr Los Angeles Kings Žigmund Pálffy dvěma trefami rozhodl druhé čtvrtfinále. "Klíčoví hráči soupeře se dostávají do moc velkých šancí. To musíme eliminovat," uvědomuje si bývalý Pálffyho spoluhráč z Los Angeles.

Vstup do druhého čtvrtfinále se Liberci nevydařil. Už ve 4. minutě se přes Fischera prokličkoval Hruška a poslal Slavii do vedení. "Začátek byl určitě těžký, ale je to dlouhá série. Jsme silné mužstvo a popereme se s tím. Rychlý gól nás úplně nepoložil, dokázali jsme snížit na 2:1 a celý zápas jsme byli v kontaktu," upozorňuje na sílu Liberce jeho brankář.

Sérii ještě Slavii zkomplikujeme

Série se teď přesouvá do Liberce a Severočeši doufají v obrat. "Během sezóny byl náš projev doma výrazně lepší než venku. Doufejme, že to stejné bude i v play off a že se nám podaří sérii se Slavií ještě zkomplikovat," přeje si Hnilička.

Slabinou týmu byla zejména v první zápase nedisciplinovanost, Liberec trávil hodně času na trestné lavici. "Povídali jsme si o tom a byl to jeden z hlavních bodů, co jsme chtěli do druhého zápasu změnit. Ale je to hrozně těžké, protože chodíme ven za zákroky, za které jsme v sezóně nechodili. Pak se nám hraje hrozně špatně, protože když chceme hrát nátlakový fyzický hokej, není nám to dovoleno," hořekuje jednatřicetiletý mistr světa.

Reklama

Související témata: