Hlavní obsah

Bulis za hattrick zaplatí, ale neví kolik

PARDUBICE

První hattrick letošního play-off má na svědomí pardubický forvard Jan Bulis, který v profesionální kariéře tři góly v jednom zápase ještě nezaznamenal. Jednu jistotu však má. Za střelecké představení proti Kladnu bude platit. Zatím ale neví, kolik. "Navrhoval to Tomáš Blažek, ale konečná částka stanovena nebyla," usmíval se Bulis.

Článek

Pro pardubického útočníka byl včera nejtěžší první gól do odkryté branky. "To je někdy problém," říkal a vypadlo z něj i další přiznání. "Druhá branka možná padla z ofsajdu. Byl jsem rozjetý a v pásmu byl asi tak o půl metru dřív než puk," myslel si. Třetí trefa už prý přišla sama. "Mikeš mi to ideálně hodil," řekl Bulis, ale předčasné oslavy odložil. "Dám si jedno pivko před spaním."

Tři asistence na Bulisovy góly si do statistik play-off připsal nejproduktivnější hráč základní části Michal Mikeska. "Proti neděli byl hlavně úvod zápasu ovlivněný taktikou, která se ale hostům rozpadla po druhé brance," vykládal centr druhého útoku, který vedení 2:0 na zápasy zažil už v loňském čtvrtfinále proti Plzni.

Tehdy to však Východočechům na postup nestačilo. "Ve čtvrtém utkání jsme tehdy měli nakročeno k výhře a bohužel jsme to nezvládli. To už se nesmí stát."

Kladno mohlo snad jen těšit, že bitku tři vteřiny před koncem zápasu na body vyhrál jeho bek Jiří Zeman, který na led povalil pardubického Blažka. "Nerad dostávám do držky, a když do mě najel, tak jsem se musel bránit," vykládal obránce poražených, kteří v odvetách doufají, že minimálně zopakují výkon z prvního duelu. "Když bude štěstí, Pardubice potrápíme," přál si Zeman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice