Hlavní obsah

Pro Žižku čtvrtfinále skončilo, má zlomené žebro

Hokejový obránce pražské Slavie Tomáš Žižka si již v letošním čtvrtfinále play-off nezahraje. Urostlý bek má po jednom ze střetů ve druhém zápase série proti Liberci zlomené žebro a minimálně dva týdny tak bude svému celku chybět. Kouč Vladimír Růžička jej bude moci v této sezóně použít jen v případě, že jeho tým přes Bílé Tygry postoupí do semifinále.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

V zápase Slavie s Libercem nebyla nouze o tvrdé střety u mantinelu.

Článek

"Mám zlomené desáté žebro," řekl Žižka ČTK. K osudném střetu došlo už v průběhu první třetiny. "Byl to souboj u mantinelu, při kterém jsem dostal náraz zezadu a cítil jsem křupnutí," uvedl slavistický obránce.

Ze zápasu okamžitě odstoupil, následné lékařské vyšetření potvrdilo zlomeninu. Do hry by se Žižka mohl vrátit nejdříve za dva týdny. "Uvidíme, jak se to bude hojit. Když se to trochu spojí, prý bych mohl začít opět hrát. Doufám, že postoupíme a já pak naskočím," přál si Žižka.

Dobrou zprávou pro slavistické trenéry je alespoň zdravotní stav útočníka Marka Tomici, u kterého bylo podezření na lehčí otřes mozku. "Trochu mě bolela hlava, ale vše je v pořádku," řekl člen elitní formace úřadujícího vicemistra. Tomica ani nebyl v nemocnici na vyšetření.

"S týmovým doktorem jsme se dohodli, že bych tak učinil v případě, že bych měl problémy dnes ráno," vysvětlil. Ve čtvrtečním zápase na severu Čech tak Tomica v útoku s Jozem Stümpelem a Žigmundem Pálffym chybět nebude.

Reklama

Související témata: