Hlavní obsah

Zlín uspěl v Litvínově a ujal se vedení v sérii

LITVÍNOV

Do posledního místečka zaplněná litvínovská hala byla v úterý natěšená na play-off, které do města dorazilo po čtyřech letech, po zápase jí ale opouštěla spokojena jen skupinka zlínských fandů. Severočeši v prvním domácím utkání série nestačili na obhájce titulu a prohráli 1:2.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Litvínovský Vlastimil Kroupa (vlevo) v souboji s Peterem Barinkou ze Zlína.

Článek

Hostující trenér Bokroš roztrhl v domácích zápasech neúspěšnou trojici Čajánek, Bonk, M. Erat a posledně jmenovaný záhy ukázal, jak mu sedí spolupráce se Slovákem Barinkou. Už po třech minutách totiž tato dvojice ujela, Eratovu první střelu Jarina lapil, ale jeho zpětné nahození před branku si pak smolně srazil do vlastní sítě.

"Kdyby to takhle nahodil stokrát, odrazí se puk ven," kroutil hlavou domácí asistent Petr Rosol. O chvíli později pak pustil Jarina na čtyři minuty do branky Fialu, když si potřeboval opravit brusli.

Po návratu se několikrát zapotil, problémy mu způsobovaly nejen rychlé kombinace Zlína, ale i chybné rozehrávky spoluhráčů. Druhá část byla ve znamení častých vyloučení a přesilových her, nejblíže ke srovnání měl Kotrla, jehož však Vosátko krosčekoval a při následné domácí přesilovce 4 na 3 musel gólman Murín čarovat, po střele Čalouna ho dokonce zachránila tyč.

"Hráli jsme snad polovinu druhé části v oslabení, díky čemuž se soupeř dostal do tempa," uvedl zlínský asistent Jaroslav Stuchlík.

Naděje přišla pozdě

Když už se Litvínov začínal nadechovat k závěrečné snaze o vyrovnání, prostřelil Jarinu Balaštík a domácí fanoušci začali opouštět stadión. Zpět je usadila Brandova krásná individuální akce v oslabení, kterou připravil Murína o čisté konto, ale na zvrat už to nestačilo.

"Gól už přišel příliš pozdě. Vyhrál šťastnější tým, byl to naprosto vyrovnaný zápas. Když už jsme se dostali přes skvělou zlínskou obranu, stál před námi výborný brankář Murín," ocenil soupeřovu defenzívu Rosol.

Litvínov - Zlín 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. Branda - 4. M. Erat (Barinka, Tesařík), 49. Balaštík (Čajánek). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Český, Kostka. Vyloučení: 7:9, navíc Vosátko (Zlín) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Litvínov: Jarina (9. - 13. Fiala) - Šlégr, Hranáč, Škoula, Ťupa, Poživil, Kroupa - Čaloun, V. Hübl, Prorok - Gombár, Martinec, Balázs - Zálešák, Branda, Kotrla - Přeučil, Heinisch. Trenéři: Jeřábek a Rosol.
Zlín: Murín - Tesařík, Blaťák, M. Hamrlík, R. Hamrlík, Nosek, Galvas, Vosátko - Barinka, Bonk, M. Erat - Balaštík, Leška, Veselý - Okál, Čajánek, Záhorovský - Mokrejš, Kristek, Kováčik. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Stav série 1:2

Reklama

Související témata: