Hlavní obsah

Litvínov načal smolný odraz

LITVÍNOV

Litvínovský brankář Kamil Jarina v úterý snad prošel pod žebříkem, nebo mu přes cestu musela přeběhnout černá kočka. Taková smůla se totiž jen tak nevidí. Zlínský forvard Martin Erat už se dostal za brankovou čáru, když nahodil puk zpět za sebe a otáčející se nešťastník Jarina si betonem srazil puk do branky.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Litvínovský gólman Kamil Jarina

Článek

"Je to mrzuté. Byl jsem otočený v pohybu a jak Erat nahodil puk, už jsem nestihl beton jinak natočit," vyprávěl posmutnělý litvínovský gólman. Blonďatý zlínský útočník ale odmítal, že by se jednalo o záblesk jeho geniality. "Nebyl to záměr, nahazoval jsem puk před branku," přiznal Erat. "Ten gól rozhodl," byl přesvědčen autor jediné litvínovské branky Daniel Branda.

Na Jarinovi se ale nešťastný moment nepodepsal, v dalších okamžicích už byl svému týmu oporou, tak jako ve finiši základní části. "Byl to těžký zápas se špatným koncem," hodnotil Jarina duel, v němž si připsal 33 úspěšných zákroků.

Problém byl však v koncovce, prosadit se nedokázal ani kanonýr Jan Čaloun, jenž před zápasem dostal cenu za nejužitečnějšího litvínovského hráče základní části podle volby fanoušků. "Zlín je výborný celek, navíc mu skvěle zachytal Murín," chválil slovenského gólmana, nejlepšího brankáře loňského extraligového ročníku.

Zlín pozměnil útoky

"Byl to dost těžký duel, nahecovaní byli hráči soupeře i diváci," tvrdil Igor Murín. Atmosféra v hale byla bouřlivá, i přes přímý přenos se stadión zcela zaplnil, po několika verdiktech rozhodcovské čtveřice diváci zasypaly led odpadky. "Je dobře, že jsme dali dva góly," poznamenal zlínský brankář k defenzívnější taktice.

Úřadující extraligový šampión vstoupil do zápasu s jiným složením útoků než v domácích soubojích, rozpadla se formace zámořských posil. "Je to pro nás dobře, snad se teď rozloží produktivita do všech řad," přál si Erat. Na nějaké delší rozbory ale není čas, série pokračuje ve středu dalším zápasem v Litvínově. "Bude to zase boj," uvědomoval si Čaloun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín