Hlavní obsah

Pasivní Pražany vytrestal Kubina

OSTRAVA

Mají-li v play-off rozhodovat osobnosti, pak by ve čtvrtfinálové sérii mezi Vítkovicemi a Spartou měli mít navrch Pražané. Jenže jejich hvězdy NHL byly ve třetím utkání až příliš pasivní a potrestal je za to ostravský bek Pavel Kubina. Při úterním duelu ve vyprodané ČEZ Aréně to bylo jeho galapředstavení.

Článek

Skvěle bránil, dřel, jenže sám také vstřelil rozhodující branku a přihrál na zbývající góly Štefankovi se Šimíčkem. "Hráli jsme dobře, ale dlouho jsme nemohli překonat skvělého Břízu. Z řady šancí nám to tam pořád nechtělo spadnout," prohlásil urostlý bek, jenž se před rokem rozjížděl s Tampou Bay k cestě za triumfem ve Stanleyově poháru.

Postaral se o klíčový moment utkání, kdy v přesilové hře po vyhraném buly R. Procházky naznačil přihrávku podél modré čáry, pak však nečekaně nahodil puk po ledě směrem k Břízovi a dráhu střely ukončila až síť. "Viděl jsem Juraje Štefanku, tak jsem to zkusil. Bylo to i o štěstí," říkal Kubina. Břízovi v klíčové chvíli zaclonil výhled sparťan Richter.

Krotili emoce

Pražané si ale v úterý v Ostravě nezasloužili uspět. "Chtěli jsme hrát zezadu, jenže jsme zalezli příliš a na Pince jsme moc nestříleli," všiml si útočník Sparty Jan Marek. Sice mu nedával zapravdu poměr ran, který mluvil pro Vítkovice jen těsně (43:41), ale i tak vždy hosté zabrali, až když jim teklo do bot: "A teď budeme muset ve čtvrtém zápase zvítězit."

Vítkovice přitom čekaly, že se soupeř nepožene do ofenzívy. "Už v základní části u nás Sparta takhle hrála. Je to až smutné, že druhý tým tabulky bývá takhle zalezlý. My jsme si s tím ovšem poradili velice dobře," oddechl si urostlý obránce Vítkovic Marek Malík.

Ostravané se báli přesilovek soupeře, ale nakonec při svých výhodách zápas rozhodli. "Museli jsme krotit emoce. Je to vyhecované, hodně se to řeže, jenže každý faul ubírá síly a nabízí Spartě šanci. Musíme se udržet," řekl kapitán vítězů Roman Šimíček.

Reklama

Související témata: