Hlavní obsah

Leška má zlomený kotník, sezóna pro něj skončila

LITVÍNOV

Mistrovský Zlín si sice středeční prohrou v Litvínově zkomplikoval cestu do semifinále hokejové extraligy, mnohem více ale hosty mrzelo zranění elitního centra Petra Lešky. Klíčový hráč Hamé si po střetu s Danielem Brandou zlomil kotník a sezóna pro něj předčasně skončila. Problémy měl i další útočník Martin Erat, který musel podstoupit šití tržné rány na břiše.

Článek

K osudnému střetu Lešky s Brandou došlo v 48. minutě při signalizovaném vyloučení Hranáče. Litvínovský bek měl putovat na trestnou lavici za nedovolené bránění Lešky, v momentě odpískání či spíše po něm, narazil Branda nejproduktivnějšího hráče hostí na mantinel.

Leška se při pádu zranil a z ledu se dostal s pomocí spoluhráčů. Rentgenové vyšetření v nemocnici pak podle tiskového mluvčího klubu Přemysla Víchy potvrdilo zlomeninu kotníku. Pro Lešku tak sezóna skončila.

"Přišli jsme o nejlepšího hráče. Mrzí mě, že se tak stalo navíc po odpískání," řekl po zápase kouč Ernest Bokroš. Čtveřice rozhodčích tento střet vůbec neposoudila jako faul. "Každý si o tom může udělat obrázek sám. Rozhodčí se o tom s námi odmítl bavit, i když jsem jej o to žádal. My teď můžeme pouze zápas sestříhat a poslat panu Halasovi (šéf komise rozhodčích)," uvedl slovenský kouč.

Útočník Radek Bonk neměl pro spornou situaci stejně jako další hráči Zlína pochopení. "Bylo to srabské, po odpískání," zlobila se jedna ze zámořských posil Zlína. Bonk naznačil, že se podobná hra Brandovi nemusí v příštích zápasech vyplatit.

Z litvínovského pohledu se o nic vážného nejednalo. "Pořádně jsem to neviděl. Byl to nahozený puk, rozhodčí zapískal a Branda dohrál Lešku. Jestli to bylo v momentě, kdy zapískal nebo po, nevím," uvedl obránce Jiří Šlégr, který byl v tu chvíli také na ledě. I on se poté dostal do kontaktu s Leškou. "Já jsem tam jel pro puk a všichni jsme se střetli," řekl Šlégr.

Zlínští nelitovali pouze Leškova zranění, šrámy si odnesl i Martin Erat. Tržnou ránu na břiše mu podle vyjádření Zlínských udělal jeden z domácích hráčů zlomenou hokejkou. "Někdo ho píchnul," řekl trenér Bokroš.

Reklama

Související témata: