Hlavní obsah

Vítkovice vítězí, protože hrají srdcem

OSTRAVA

Srdcař k pohledání, vítkovický útočník Václav Varaďa rozhodl středeční čtvrtý duel čtvrtfinálové série se Spartou. Ve třetím souboji nemohl hrát, protože si odpykával trest za píchnutí Řezníčka, o den později už zase patřil v téměř vyprodané ČEZ Aréně ke klíčovým postavám. Díky jeho gólu a brankové asistenci jsou Ostravané krok od senzačního postupu.

Článek

"Byl to asi nejtěžší zápas. K výborným přesilovkám přidala Sparta ve třetí části i dobrý pohyb a poprvé si proti nám vytvářela šance i při hře pěti proti pěti. Citelně nám chyběl Roman Šimíček, ale porvali jsme se s tím i za něj. Dělalo nám potíže, že Sparta celou třetí třetinu hrála se čtyřmi útočníky a jedním obráncem," svěřil se chvíli po utkání Varaďa, který se nenechal k ničemu vyprovokovat a nebyl ani jednou vyloučen.

To nervy na uzdě neunesl sparťanský útočník Havlát. V 55. minutě zbytečně odpálil na ledě ležící hůl protihráče, inkasoval dvě minuty a při jeho trestu vstřelil Varaďa vítězný gól. "Nikdo z toho Martina neviní, věříme, že ještě hokejové umění ukáže. Takových faulů se však musíme vyvarovat," prohlásil mladík v dresu Sparty Rostislav Olesz a litoval, že sám zahodil ve čtvrtém duelu pár šancí: "Chtělo to víc důrazu."

Pražané jsou tak nečekaně blízko vyřazení. "Trenér nám ale hned v kabině řekl, že loni stejně sérii otočila Slavia. Musíme bojovat tak jako ve třetí třetině čtvrtého zápasu," věděl Olesz. Vítkovice však zůstavají nohama na zemi a Varaďa varoval před uspokojením: "Znovu musíme hrát srdcem. Obrátit se dá ledacos."

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice