Hlavní obsah

Kladno vymazalo produktivní Pardubice a snížilo stav

KLADNO

Kladenští hokejisté porazili ve třetím zápase čtvrtfinále play-off české extraligy Pardubice 4:0 a snížili stav série na 2:1 ve prospěch východočeského celku. Zatímco v prvních dvou zápasech v Pardubicích dokázali kladenští vstřelit vždy jen po jednom gólu, na domácím ledě si vše vynahradili. Pardubickému brankáři Lašákovi nastříleli hned čtyři branky.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hokejisté Kladna měli po vítězství nad Pardubicemi důvod k radosti.

Článek

Už v prvních  minutách zápasu se domácí museli téměř minutu bránit dvojnásobné přesilovce, ale Pardubice z početní výhody nic nevytěžily. Pak své útočné snažení několikrát ukázalo Kladno. Hezky se uvolnil Gardoň, ale ani z otočky Lašáka prostřelit nedokázal. Také domácí se v úvodní třetině dočkali přesilové hry 5 na 3, ale jak Divíšek, tak Bulis si své tresty odseděli v plné výši.

Největší vzrušení zavládlo na kladenském stadionu v 16. minutě, kdy Frolík unikl po levém křídle podél mantinelu a poslal křížnou přihrávku před branku na dojíždějícího Hornu. Ten sice stihl trefit puk, ale Lašák bravurním zákrokem jeho šanci zneškodnil. Pardubický gólman byl překonán až v závěru první části, kdy si na trestné lavici odpykával trest Čáslava. Kladenský obránce Ševc tvrdě vypálil od modré, Lašák vyrazil k volnému Paterovi a ten už měl jednoduchou práci.

Pardubičtí měli blízko k vyrovnání v 27. minutě, kdy Divíšek objel branku a přihrál do prostoru levého kruhu na volného Pišteka. Jeho střelu bez přípravy ale stačil pozorný Orct zlikvidovat. Na druhé straně měl dobrou příležitost Kysela, ale na Lašáka si nepřišel.

Orct neudržel nervy

Poté se blýskalo především před kladenskou brankou a po střelách Hemského a Čáslavy z dálky došlo před Orctem k menší potyčce. S nervy nevydržel kladenský brankář, který uhodil rukavicí jednoho z hostujících hráčů a vyfasoval za to dvouminutový trest. Jenže branka padla na druhé straně. V oslabení ujeli Mrázek se Zajícem, přičemž prvně jmenovaný dostal Kladno do dvoubrankového vedení.

Neuběhlo ani pět minut a domácí vedli už 3:0. Veterán Kasík našel křížnou přihrávkou Martina Procházku, jeho pokus ještě Lašák stačil vyrazit, ale proti dorážce Patery už byl bezmocný. Nechybělo mnoho a kladenští diváci mohli vybuchnout nadšením i počtvrté. Na konci druhé části se zvláštně odražený puk dostal před osamoceného Hořavu, ale ten před brankou netrefil puk tak jak potřeboval a Lašák v poklidu kryl.

Změna skóre přišla až na začátku třetí třetiny, kdy se Gardoň protlačil před Lašákovu branku a v následné mlýnici se nejlépe zorientoval Jan Hrdina. Slovenský brankář se sice rozčiloval a reklamoval postavení hráče v brankovišti, ale marně. Naopak mohl krátce poté inkasovat další branku, když v brankovišti podklouzl. Brzy se ale postavil na nohy a blýskl se po dalekonosné střele Ševce.

Pardubice se v základní části mohli pyšnit nejproduktivnějším útokem extraligy, ale ve čtvrtfinálovém utkání v Kladně se nedokázali gólově prosadit ani jednou. To se Východočechům přihodilo naposledy na konci října, kdy jen remizovali s Plzní 0:0.

Zdeněk Müller (Kladno): "Podali jsme výborný výkon. Vycházeli jsme z dobré obrany, hráči plnili naše pokyny. Výborně zachytal brankář Orct a naše výhra byla naprosto zasloužená. Prosadili jsme se střelecky a doufáme, že v tom budeme pokračovat. V prvním utkání v Pardubicích se nám v koncovce nedařilo, což nás bude dlouho mrzet. Věřím, že v pátek máme znovu šanci a série bude ještě hodně zajímavá."

Jiří Šejba (Pardubice): "Chybělo nám na začátku trošku štěstí. Měli jsme určité šance, které Orct pochytal. Musíme do zakončení s větším důrazem a klidem. V celém utkání nám scházelo lepší bruslení, důraz i disciplína ve hře. Potřebujeme na tento zápas rychle zapomenout a být do pátečního duelu připraveni."

HC Rabat Kladno - HC Moeller Pardubice 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Patera (Ševc), 30. Mrázek (Zajíc), 33. Patera (Martin Procházka, P. Kasík), 45. Hrdina (Gardoň). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Rittich, Guth. Vyloučení: 8:10. Vyloučení: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4653. Stav série: 1:2.
Kladno: Orct - Ševc, T.Kaberle, Zeman, Špelda, V.Čech, Kasík, Jelínek - Bílek, Patera, M.Procházka - Hořava, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Mrázek - Horna, Kalla, Frolík - Hluchý. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Tatíček.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Pácal, Rozsíval, Havíř, Linhart, Mudroch - P.Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Divíšek, Pištek - Tvrdík, Koukal, Průcha. Trenéři: Vladimír Martinec a Jiří Šejba.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec