Hlavní obsah

Srazila nás vyloučení, tvrdili pardubičtí hokejisté

KLADNO

Ofenzíva Pardubic rozcupovala v základní části vše, co jí přišlo do cesty. Trojice Bulis, Mikeska, Hejduk dokonce obsadila první tři místa v produktivitě. Chuť po gólech neopustila Východočechy ani v prvních dvou zápasech play-off, kdy porazili Kladno pokaždé 4:1. Vypadalo to, že čtvrtfinálová série nebude mít dlouhého trvání. Ve třetím zápase v Kladně ale bylo všechno jinak, pardubičtí ostrostřelci vyšli zcela naprázdno.

Článek

"Za stavu 1:0 jsme měli několik šancí, ale pak jsme dostali gól v oslabení a to nás přece jen trochu zlomilo," vykládal po zápase zklamaný pardubický útočník Petr Koukal. "A když jsme ve druhé třetině začali zvedat hlavu, dostali jsme během dvou minut další dva góly a o zápase bylo prakticky rozhodnuto," rozebral zápas mladý útočník.

"Chybělo nám štěstí - jednou jsme trefili tyč, pak břevno. V zakončení nám scházelo více klidu," pokračoval Koukal s tím, že dnešní zápas rozhodně nic o šancích obou týmů v dalších zápasech nenapověděl. " Dnes to vypadalo, že Kladno hrálo mnohem obětavěji, ale  my umíme hrát určitě lépe a předvedeme to v dalším zápase," dodal.

Jeho spoluhráč Ján Lašák byl dnes asi nejvíce smutným členem sestavy Pardubic, vždyť musel čtyřikrát lovit puk ze své sítě. "Hráli jsme špatně, nedokázali jsme domácí dostat pod tlak," tvrdil sebekriticky. "Kladno hrálo doma a jeho hráči byli velmi nažhavení. My jsme se naopak nějak nemohli dostat do tempa a navíc nás srážela častá vyloučení," vysvětlil slovenský gólman.

Lašákovi ujely nervy

Právě na disciplinovanost si podle Lašáka musejí pardubičtí v dalším zápase dát větší pozor. Přitom on sám občas neudržel nervy na uzdě, především po čtvrtém gólu domácích, kdy jej ve skrumáži před brankou překonal Hrdina. "Trochu mi ujely nervy, ale o nic zvláštního se nejednalo," tvrdil Lašák a vyloučil, že by byl naštvaný proto, že by do něj někdo najel nebo se cítil být poškozený rozhodčími. "Ne, nic takového. Vše bylo v rámci pravidel, byla to prostě jen trochu vyhecovaná situace," řekl na závěr.

Na straně domácích vládlo pochopitelně uspokojení z výsledku a především z faktu, že se jim podařilo udržet na uzdě ofenzivní hvězdy soupeře. Ty se ani jednou nedokázaly střelecky prosadit. "Celá defenzíva se na zápas pečlivě připravovala a taktika celého mužstva byla věnovat se především obraně. Tahle taktika nakonec vyšla do puntíku," pochvaloval si kladenský obránce Petr Kasík.

Po prvních dvou zápasech to přitom vypadalo, že Pardubice nebudou mít s Kladnem velkou práci. "V prvním zápase jsme měli smůlu, párkrát jsme trefili tyč. Stačila jedna vydařená střela a všechno mohlo být jinak. Druhý zápas byly Pardubice v laufu a přehrávali nás. Jenže my jsme to rozhodně nezabalili a připravovali jsme se na zápasy doma," vykládal veterán kladenské obrany.

Reklama

Související témata: