Hlavní obsah

Pardubice vyhrály v Kladně a jsou krůček od semifinále

Hokejisté Pardubic zvládli v Kladně odvetu za čtvrteční čtyřbrankový debakl a po výhře 3:0 jsou krůček od postupu do semifinále extraligy. Moeller se ujal v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedení 3:1 a o postupu může rozhodnout již v neděli doma. Dvěma góly se postaral o páteční výhru hostů útočník Petr Průcha a svým prvním čistým kontem v play off brankář Ján Lašák.

Článek

Kladno od začátku soupeře zatlačilo a hned v druhé minutě Hrdina jen těsně minut Lašákovu branku. Potom byl vyloučen pardubický Pištek, ale domácí kromě Kasíkovy tečované střely z početní výhody nic nevytěžili. Z brejků hrozily i Pardubice, ale první vyloženou šanci si vytvořilo Kladno. Procházka rychlým průnikem přečíslil soupeře, přihrál před branku Bílkovi, ale Lašák jeho pokus bravurně zlikvidoval. Nebezpečné bylo i Mrázkovo nahození.

Pardubicím se nedařilo ani v polovině úvodní třetiny při vyloučení Miloslava Hořavy, naopak Procházka prověřil na druhé straně Lašáka. Postupně ale Východočeši začínali získávat jistotu a Orct musel řešit Hemského možnost.

Moeller potvrdil svou sílu v přesilovkách

V 16. minutě zastavil unikajícího Mikesku Špelda a sudí ho poslali na trestnou lavici. Moeller svou sílu v přesilovkách poprvé v sérii na kladenském ledě potvrdil a Blažek dorážkou poslal hosty do vedení. Při Čechově vyloučení se už domácí bez potíží ubránili, naopak v úniku bekhendem střílel Mrázek, ale měl za sebou ještě lépe postaveného Zajíce.

Duel měl podobný scénář jako ve čtvrtek, ale týmy si role vyměnily. Zatímco po využité přesilovce v minulém utkání udeřilo podruhé v oslabení Kladno, dnes si pojistily vedení při přesilovce soupeře Pardubice. Při Mikeskově trestu Kladno špatně rozjelo útok, Havíř vyslal do sóla Průchu, který kličkou do forhendu Orcta překonal.

V polovině utkání byli při další početní převaze blízko branky domácí hokejisté. Ale po Kaberleho střele Snopek odpálil puk těsně před brankovou čárou. Jenže v následné přesilovce zase byl Rabat rád, že neinkasoval. Bulis se řítil sám na Orcta, který byl tentokrát úspěšnější. V době nájezdu pardubického útočníka přiletěl z hlediště na led ještě další puk.

Kladno se snažilo zápas zdramatizovat

Kladno se snažilo ještě zápas zdramatizovat. Kaberle ale přečíslení dvou na jednoho místo přihrávky řešil sám a na pardubického gólmana nevyzrál. Patera sice Lašáka překonal, ale hostům pomohla horní tyč. Další šanci domácích spálil v závěru druhé části Ševc.

Snížit se nepodařilo ani v závěrečné třetině Kyselovi. Naopak své střelecké probuzení dokumentoval pardubický útočník Průcha a přesně deset minut před koncem snadnou dorážkou definitivně rozhodl. Radost z čistého konta nepokazil Lašákovi ani v přesilové hře Patera. Na konci se pokusili o bitku kapitáni Zajíc s Dopitou a Patera byl vyloučen na pět minut a do konce utkání za sekání.

Zdeněk Müller (Kladno): "Nedařilo se nám v koncovce a to asi rozhodlo. Kdybychom skórovali, tak utkání možná vypadalo jinak. Inkasovali jsme zbytečně druhý gól při vlastní přesilovce. V závěru druhé třetiny jsme si vypracovali několik šancí, ale neproměnili jsme je. V třetí třetině už jsme neměli na to, abychom utkání zvrátili."

Vladimír Martinec (Pardubice): "Dneska jsme podali podstatně lepší výkon než ve čtvrtek. V minulém utkání jsme měli hru hodně otevřenou a soupeř nám unikal do přečíslení. To jsme dneska odstranili a měli jsme dobře přikryté střední pásmo. Zaslouženě jsme vyhráli. Jsem rád, že se nám to alespoň jednou v Kladně podařilo."

Rabat Kladno - Moeller Pardubice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Blažek (Snopek, P. Sýkora), 24. Průcha (Havíř), 50. Průcha (Hemský, Havíř). Rozhodčí: Husička, Nečas - Kalivoda, Bláha. Vyloučení: 8:11, navíc Patera 5 min. a do konce utkání - Dopita 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6392. Stav série: 1:3.
Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, Zeman, Špelda, V. Čech, P. Kasík - Bílek, Patera, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Mrázek - Horna, Kalla, Martin Frolík. Trenéři: Müller, Tatíček a Evan.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Pácal, M. Rozsíval, Havíř, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Tvrdík, Divíšek, Pištek - A. Hemský, Koukal, Průcha. Trenéři: V. Martinec a Šejba.

Reklama

Související témata: