Hlavní obsah

Vítkovice vyřadily Spartu 4:1

PRAHA

Pátý čtvrtfinálový zápas play off hokejové extraligy mezi domácí Spartou a Vítkovicemi v lecčems připomínal drsný duel zámořské NHL. Stav série 1:3 měl být motivací pro domácí hokejisty, aby ze sebe dostali maximum. Vítkovičtí hokejisté však v sobě našli více síly a vítězstvím 6:4 si jako první zajistili postup do semifinále.

Foto: koláž Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Tak tohle čekal málokdo. Pro Nedvěda, Havláta, Výborného a spol. skončila sezóna, Vítkovice jdou dál. Na Spartě se konečně sešla návštěva důstojná play-off, jakoby přes devět tisícovek diváků vědělo, že svůj tým vidí v sezóně naposledy. Tón zápasu udal slovenský kanonýr ve službách Vítkovic Juraj Štefanka. Během prvních deseti minut dvakrát prostřelil Břízu a s domácím týmem to vypadalo bledě.

Kouč Lener nevěděl kudy kam, svolal oddechový čas, Nedvěda posílal do obrany - vše marné. Ještě hůře pro Spartu mohlo a mělo být ve 12. minutě. Spolupráce Tomáška s Turkem skončila gólem, sudí se ale rozhodli jeho platnost konzultovat s videorozhodčím. Poté k překvapení všech gól neuznali, televizní záznam ale potvrdil, že udělali chybu. Ostravští fanoušci ale dále skandovali "Deset, deset" a ze sparťanské kabiny se o přestávce lynul zvuk lámajícího se dřeva.

Ani bouřka v šatně vzhled zápasu nezměnila. Padělek střelou pod břevno zvýšil na 3:0, Štefankovi v hattricku zabránila tyč a stejně dopadla i rána Kubiny. Hostům zatrnulo, když Tonova bomba trefila skvělého Pince do masky a ten se dlouho a těžce zvedal. Byl v pořádku, o chvíli později ale v oslabení inkasoval z hole Chabady. Spíše než o zmrtvýchvstání Sparty se však jednalo o její smrtelnou křeč.

Hosté totiž v zápětí využili dvojnásobnou přesilovku a po snížení Majeského šli i podruhé do kabin s dvougólovým náskokem. Burgova trefa se zdála být definitivní stopkou sparťanským nadějím na obrat, ale nebyla. V emotivním a dramatickém závěru se totiž Sparta, která skórovala jen v přesilovkách, zásluhou tref Výborného a Richtra dostala na jednogólový rozdíl. "Zbytečně jsme si zkomplikovali situaci. Sparta nás mohla porazit jen v přesilovkách, nám zahrály opory pro mužstvo," těšilo vítkovického kouče Vladimíra Vůjtka.

Pak ale přišla Lenerova specialita - do branky poslal místo Břízy Pöpperleho, jenže ten z první střely inkasoval a sparťanská sezóna skončila, Vítkovice si naopak senzačně, ale zaslouženě zahrají semifinále play-off. "Chtěli jsme ušetřit čas, aby si první dva útoky odpočinuly," vysvětloval sparťanský kouč Slavomír Lener. "Ukázalo se to, co jsme předpokládali na začátku sezóny, tedy, že Vítkovice mají velmi silné mužstvo. Postoupily zaslouženě," uznal smutný trenér.

Sparta Praha - Vítkovice 4:6 (0:2, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 30. Chabada (Ton), 40. Majeský, 53. D. Výborný (Chabada, J. Řezníček), 57. Richter (Nedvěd, D. Výborný) - 7. J. Štefanka (Varaďa, Dresler), 9. J. Štefanka (Vůjtek ml.), 22. I. Padělek (Burger, Turek), 36. Vůjtek ml. (J. Štefanka, Kubina), 43. Burger (Vůjtek ml.), 60. Burger (Kubina). Rozhodčí: Turčan, Bolina - Čech, Kalivoda. Vyloučení: 7:10, navíc Havlát (Sparta) 10 min. Využití: 4:2. Diváci: 9574.
Konečný stav série: 1:4
Sestavy:
Sparta Praha: Bříza (58. - 58. a 59. - 60. Pöpperle) - Richter, Jan Hanzlík, Majeský, J. Řezníček, Dobroň, Melichar - Havlát, P. Nedvěd, Broš - Kratěna, D. Výborný, Hlaváč - Ton, Marek, Chabada - Olesz, Sivek, Kašpařík. Trenéři: Lener, Gudas a Jelínek.
Vítkovice: Pinc - Kubina, Philipp, Hudec, Dresler, Černošek, Mojžíš, Seman - Vůjtek ml., J. Štefanka, Varaďa - M. Tomášek, R. Procházka, Hubáček - I. Padělek, Burger, Turek - Köhler, Hulva, Krenželok. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články