Hlavní obsah

Zlín dělí výhra od postupu

ZLÍN

Hokejisté Zlína využili v pátém duelu čtvrtfinálové série proti Litvínovu výhody domácího prostředí, zvítězili jasně 5:0 a ujali se vedení 3:2 na zápasy. Gólman Igor Murín vychytal podruhé v letošním play off čisté konto, dvě branky vstřelil slovenský útočník Peter Barinka. Šesté utkání se hraje v pondělí na zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově, kde si mohou obhájci titulu zajistit postup.

Článek

Domácí celek nastoupil bez nemocného kapitána Okála, zraněného obránce Zubíčka a především vůdce první zlínské pětky Lešky, který si ve středu po Brandově faulu zlomil kotník a v letošní sezoně si už nezahraje. V sestavě Litvínova scházel Branda, jenž si odpykával jednozápasový disciplinární trest.

Zlínští vstoupili do utkání pořádně nažhavení a už ve druhé minutě se poprvé radovali. Před Jarinovu branku na nahrávku Záhorovského si najel Mokrejš a nedal litvínovskému gólmanovi šanci. Pak měl dvě velké příležitosti nejlepší zlínský střelec Balaštík, ale pokaždé ztroskotal na pozorném Jarinovi. Nejprve jej nedokázal překonat bekhendem, neuspěl ani v přesilovce, když zblízka trefil dobře postaveného hostujícího gólmana. Hosté poprvé prověřili Murína až v osmé minutě, ale zlínský strážce branky byl při Prorokově ráně pozorný.

Předzápasové prognózy o vypjatosti utkání se začaly naplňovat od deváté minuty, kdy se do sebe pustili Bonk a Šlégr a na ledě se strhla první větší šarvátka. Nedisciplinovanost hostů pak potrestal Erat, který se z bezprostřední blízkosti trefil pod břevno a využil dvojnásobnou početní výhodu.

O druhou nebezpečnou akci Severočechů se zasloužil opět Prorok, ale Murín jeho pokus mířící mezi betony vyrazil. Hráči Chemopetrolu měl v úvodu druhé třetiny dvě přesilovky za sebou, ale dobře bránící domácí je před Murína nepustil. Zato tým Hamé se v přesilovce prosadil a zvýraznil své vedení. Při hře pěti proti třem napřáhl od modré čáry Martin Hamrlík a kotouč skončil za Jarinovými zády.

Litvínovskou naději mohl vykřesat ve 43. minutě aktivní Prorok, jenž se natlačil před Murína, ale puk do zlínské branky nedostal. Domácí pak svůj náskok ještě zvýraznili dvěma zásahy Barinky, který zužitkoval přesné nahrávky Erata.

HC Hamé Hlín - HC Chemopetrol Litvínov 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Mokrejš (Záhorovský), 13. M. Erat (Barinka, Blaťák), 31. M. Hamrlík (Čajánek), 46. Barinka (M. Erat, R. Hamrlík), 54. Barinka (M. Erat, Bonk). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 15:19, navíc Balaštík - Šlégr oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6310.
Stav série: 3:2
Sestavy:
Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Galvas, Vosátko - Balaštík, Čajánek, Veselý - Barinka, Bonk, M. Erat - Jenáček, M. Čech, Kováčik - Mokrejš, Kristek, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Litvínov: Jarina - Šlégr (13. - 23. Řezníček), Hranáč, Škoula, Poživil, Kroupa, Skuhrovec - Čaloun, V. Hübl, Prorok - Zálešák, Heinisch, Kotrla - Trávníček, Martinec, Balázs - Gombár. Trenéři: Jeřábek a Rosol.

Reklama

Související témata: