Hlavní obsah

Roth si schoval góly až do Liberce

Liberec

Až do čtrnáctého kola extraligy čekal na první gólový zápis v této sezóně třinecký hokejový obránce Vladimír Roth. Naposledy skóroval v nejvyšší soutěži 6. ledna, teď se ale trefil dokonce dvakrát, když byl jediným střelcem Ocelářů při zápase v Liberci! Tedy na ledě klubu, z něhož před rokem a půl zamířil právě do silného kádru Třince. Rothovy góly ale nepomohly k bodům, favorit prohrál na severu Čech 2:4.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Střelec Vladimír Roth z Třince.

Článek

„Občas si s libereckými kluky napíšeme esemesky. Po minulých vzájemných zápasech jsme na chvilku prohodili i pár slov, ale tentokrát na to nebyl čas kvůli našemu rychlému návratu na Moravu," líčil Roth, který měl v neděli velkou motivaci stejně jako třinecký trenér Jiří Kalous. Oba působili v Liberci do loňského léta. „Ale nijak jsme se teď předem o bitvě s Bílými Tygry nebavili. Taktiku si určuje sám kouč, který soupeře taky dobře znal," vykládal 23letý bek.

Ze svých dvou branek měl Roth rozporuplné pocity. „Pro každého hráče, natož obránce, jsou dva góly v jednom utkání výbornou statistikou. Jenže v kolektivním sportu bývají cennější týmové úspěchy a výsledky, než sebelepší individuální bilance. Kdybychom vyhráli, prožíval bych to jinak. Takhle mě mrzí porážka, protože domácí byli hratelným soupeřem. Bohužel jsme nevyužili další šance, hlavně v přesilovkách. Přitom jsme po třetím inkasovaném gólu měli ještě deset minut na obrat," zamyslel se třinecký zadák, který věří ve schopnosti Ocelářů.

„Jeden výsledkově nepovedený zápas sezónu nedělá. Doufám, že se z něj otřepeme a budeme sbírat body. Do útoku se vrátil David Květoň a s ním jistě stoupne i ofenzivní kvalita. Extraliga je momentálně od druhého do desátého místa hodně vyrovnaná a nedělil bych týmy na silné a slabé," dodal Roth.

Reklama

Související témata: