Hlavní obsah

Hokejisty Litvínova má z krize vytáhnout Rulík s Hořavou

Praha
Aktualizováno

Jen dvanáct hodin byli hokejisté extraligového Litvínova bez trenérů. Vedení posledního celku nejvyšší soutěže místo odvolané dvojice Vladimír Jeřábek, Petr Rosol angažovalo ve středu jako hlavního kouče Radima Rulíka, asistentem bude Miloslav Hořava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní hokejisté Litvínova - ilustrační foto.

Článek

Severočeský klub se s oběma trenéry dohodl na působení do konce této sezóny s možností prodloužení spolupráce na příští ročník. Rulík s Hořavou, kteří společně působili naposledy v sezóně 2010/11 v pražské Spartě, se týmu okamžitě ujali a povedou jej už na středečním dopoledním tréninku. První ostrou zkouškou projdou noví trenéři v pátek, kdy Verva přivítá doma Pardubice.

"Vzniklou situaci a možné varianty zvažujeme již tři týdny, kdy se mužstvu nedaří v produktivitě. Mezitím přišla první, třetí, sedmá a teď i osmá porážka. Nejsem zastáncem ukvapených řešení, protože ve sportu se něco takového může stát, ale nakonec jsme se v úterý rozhodli, že uděláme změnu na postu trenérů," řekl generální manažer Litvínova Robert Kysela.

Kouč Jeřábek působil v Litvínově od února 2012, Rosol pak od léta 2012. Loni přivedli tým do čtvrtfinále play off, v němž trápili pozdějšího mistra z Plzně. Předsezónní ambice ale vzaly za své a Verva se po solidním vstupu do soutěže propadla na poslední msíto tabulky.

"Trenéři nejsou jedinou příčinou toho, že na tom jsme, jak na tom jsme. A je mi jasné, že se to nezmění mávnutím kouzelného proutku. Doufal jsem, že to zvládneme společně, ale na tým padla deka a musíme s tím něco dělat," uvedl Kysela.

Severočeši přistoupili k trenérské změně jako druhý klub v této sezóně. Už předtím po 5. kole nahradil v Karlových Varech odvolaného Richarda Žemlička jeho asistent Karel Mlejnek. A Energie se zvedla z posledního na současné dvanácté místo v tabulce.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec