Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova se pokusí vrátit sérii do Zlína

Poprvé od startu play-off hokejové extraligy se bude v pondělí hrát jediný zápas. Poté, co Vítkovice vyřadily Spartu, bude pokračovat boj o semifinále jen v Litvínově. Mistrovský Zlín si k šestému čtvrtfinále veze náskok 3:2 na zápasy a může rozhodnout o postupu. Severočeši se budou snažit sérii vyrovnat a vynutit si středeční sedmý duel.

Článek

"Myslím, že tam ještě pojedeme," naznačil litvínovský trenér Vladimír Jeřábek, že věří v úspěch. Chemopetrol v sérii dotahuje a v obou případech sudé zápasy zvládl. Po úvodní prohře 0:5 ve Zlíně zvítězil 3:1 a po těsné domácí porážce 1:2 odpověděl rovněž vítězstvím 3:1. Nyní se musí oklepat z další porážky 0:5.

Litvínov s Brandou ale bez Hranáče

Do sestavy Severočechů se vrací útočník Daniel Branda, který v sobotu ve Zlíně chyběl kvůli trestu. Disciplinární komise mu zastavila činnost na jeden zápas za zákrok na Petra Lešku, který opouštěl led ve čtvrtém duelu se zlomeným kotníkem a sezona pro něj skončila. V centru druhé formace Branda nahradí Heinische. "Ještě se rozhodneme, jestli budeme hrát na tři nebo čtyři útoky," řekl Jeřábek. Do sestavy by se mohl vrátit i bek Ťupa.

Kdo vyhraje pondělní zápas?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Chybět ale bude obránce Jan Hranáč. Disciplinární komise soutěže jej totiž potrestala zákazem startu v jednom utkání za píchnutí holí protihráče, kterého se dopustil v sobotním zápasu na ledě Hamé. Disciplinární komise se Hranáčovým prohřeškem, který nebyl rozhodčím potrestán, zabývala ve zkráceném řízení.

Čtyřiatřicetiletý bek bude týmu chybět i přesto, že verdikt byl oficiálně zveřejněn až v den zápasu. "Litvínov o tom ale už věděl od včerejšího večera," vysvětlil ředitel extraligy Stanislav Šulc, proč se neopakovala situace s trestem pro Jiřího Fischera, jenž ze stejného důvodu vynechal až další zápas.

Mnoho vyloučených v sobotu

V sobotu rozdali sudí František Rejthar s Vladimírem Šindlerem 98 trestných minut, z toho 78 v dvouminutových trestech. "Vyloučených bylo dost. Některé fauly byly, ale další naše vyloučení byla hodně přísná. Hráči už neví, co se bude pískat a co ne. Hrát důrazně musíme," dodal Jeřábek.

Zlín chce sérii v pondělí ukončit. Trenér Ernest Bokroš postrádá vedle Lešky ještě obránce Zubíčka, nejistý je také start dalších útočníků Barinky a Okála, kteří mají rovněž zdravotní problémy. Oba na dnešním dopoledním tréninku před odjezdem na sever Čech pouze lehce bruslili.

Bokroš: Musíme hrát tvrdě

"Čeká nás zřejmě jeden z nejtěžších zápasů série, neboť Litvínov už bojuje o poslední šanci. Utkání jsou hodně vyhrocená, rozhodně se ale neuchýlíme k oplácení faulů, neboť bychom zbytečně ztráceli koncentraci na utkání. Na druhé straně ale musíme hrát tvrdě a důrazně," řekl Bokroš.

Hráči Hamé v letošní sezoně v Litvínově prohráli pouze jednou, až ve čtvrtfinále minulou středu 1:3. "Vítězství na soupeřově ledě v základní části soutěže byla sice cenná, ale série play off je o něčem zcela jiném. Rozhodně nemůžeme spoléhat na úspěšnou bilanci. Spíše se musíme poučit právě z poslední porážky v Litvínově. Na druhé straně jsem rád, že se nám podařilo v posledním vzájemném zápase ve Zlíně zlepšit střeleckou produktivitu," uvedl Bokroš.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice