Hlavní obsah

Lenerův osud na Spartě je nejasný

Osud trenéra Slavomíra Lenera v pražské Spartě je stále nejasný. Jeden z hlavním favoritů extraligy vypadl nečekaně ve čtvrtfinále play-off s Vítkovicemi, což Lenera s největší pravděpodobností bude stát místo. Někdejší reprezentační kouč má totiž stejně jako jeho asistenti Leo Gudas a Marian Jelínek uzavřenu smlouvu do konce dubna s následnou roční opcí.

Článek

Zda se tak ale opravdu stane, zatím nechtějí na Spartě komentovat. "Osmačtyřicet hodin po vyřazení nechceme něco podobného tvrdit," řekl ČTK ředitel klubu Luboš Koželuh.

Vedení klubu z pražských Holešovic navíc momentálně netlačí čas. Příprava na nadcházející sezónu totiž začne až v květnu. "Momentálně diskutujeme. Rozhodnutí ale padne relativně brzy," podotkl Koželuh. Dnes ani v úterý, kdy se uskuteční slavnostní oběd hráčů a vedení klubu na závěr sezóny, však rozhodnutí podle něj nepadne.

Bude Lener trenérem Sparty i v příští sezóně?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Lener si je podle svých slov vědom, že hlavní cíl - postoupit s týmem do finále extraligy - nesplnil. A převzal za to osobní odpovědnost. "Splnili jsme dva postupné cíle, hráli dobře v základní části a na Spengler Cupu. Ten nejdůležitější, uspět v play off, ale ne," řekl Lener novinářům po sobotním vyřazení. Zároveň uvedl, že nechce působit v týmu, kde by byl někomu na obtíž, jen proto, že s ním má uzavřenou smlouvu.

V kuloárech se již hovoří o tom, kdo by mohl Lenera na sparťanské střídačce případně nahradit. V úvahu přicházejí Václav Sýkora či František Výborný, kteří tým již v minulosti vedli. Vyloučit se nedá ani zájem klubu o Marka Sýkoru, jenž má za sebou úspěšné angažmá v ruské Superlize a momentálně vede Metallurg Magnitogorsk. U sparťanské mládeže ale například působí Jaromír Šindel, který se slavným pražským klubem spojil velkou část své hráčské kariéry.

Reklama

Související témata: