Hlavní obsah

Strhující drama rozhodl Veselý, Zlín postupuje

PRAHA

Hokejisté Zlína zvítězili v šestém utkání čtvrtfinálové série play-off extraligy 4:3 v prodloužení na ledě Litvínova a po výhře 4:2 na zápasy postoupili mezi nejlepší čtyři týmy. V semifinále se obhájci mistrovského titulu utkají s Vítkovicemi, které vyřadily favorizovanou pražskou Spartu.

Článek

Do zápasu vlétli důrazně domácí, Murína postupně prověřili Prorok a Branda, který nemohl hrát předchozí zápas za faul na Lešku. Do vedení se ale dostal Zlín, při prvním protiútoku Erat vypálil od modré a Jarina jeho tvrdou střelu neudržel v lapačce. Litvínov dál předváděl tvrdou hru, na což doplatil vyloučením Balásze a Čalouna. Hosté však přesilovku pět na tři nezvládli, naopak se do brejku dostal Branda a Barinka ho zastavil jen za cenu faulu.

V sedmé minutě už bylo vyrovnáno. Čaloun poslal krásnou přihrávku přes šířku kluziště na Proroka, ten si z levé strany počkal na vhodný okamžik a po ledě se trefil přesně mezi Murínovy betony. Uběhlo sotva pár vteřin a svoji premiérovou trefu v play-off si připsal i hráč na druhé straně. Čajánek vybruslil zpoza branky a prostřelil Jarinu, Zlín se dostal znovu do vedení.

Strhující tempo a šance na obou stranách

Emoce pracovaly na obou stranách na plné obrátky a trestná lavice obou mužstev ani nestačily chladnout. Velkou šanci měl v patnácté minutě Čajánek, ale z blízkosti trefil jen pravou tyč Jarinovy branky.  Skóre se v první třetině neměnilo ani při další dvojnásobné přesilovce Zlína.

V úvodu druhé části se hra uklidnila a alespoň zpočátku ubylo vyloučení. Stále se však hrálo ve vysokém tempu a s řadou fyzických střetů. Do kabin nakonec odcházeli spokojenější domácí borci, když minutu před druhou přestávkou vyrovnal přesnou střelou pod víko Skuhrovec.

Drama až do úplného konce

V závěrečné části se vyznamenávali především oba brankáři, kteří nenechávali vyniknout skvělé útočníky na obou stranách. Když se ale v 53. minutě odrazila Veselého střela od Škoulovy brusle za Jarinova záda, zdálo se že už Litvínov nebude mít síly na zvrat. Jenže tři minuty před koncem tvrdě od modré vypálil Šlégr a Čaloun šikovnou tečí před Murínem donutil litvínovské tribuny k výbuchu radosti.

Poprvé v letošním play-off tak o výsledku některého ze zápasů muselo rozhodnout prodloužení. V něm byli nakonec úspěšnější hosté, kteří využili vyloučení Balázse za sevření kotouče. Před Jarinou se nejlépe zorientoval Ondřej Veselý a dorážkou poslal Zlín do semifinále.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Naši hráči odvedli v sérii vynikající výkon. Chtěl bych jim poděkovat za to, co při naší marodce dokázali. Ze šesti zápasů jsme odehráli čtyři rovnocenné. Museli jsme hrát ještě proti jiným lidem, co jsou na ledě, ale tak už to u nás v hokeji chodí. Musím hráčům jen poděkovat, že jsme v patnácti nebo šestnácti lidech pronikli do play off a hráli jsme tam dobře."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Jsme velice rádi, že pro nás série skončila. Byla velice těžká a poměr 4:2 na zápasy klame. Klidně se mohlo hrát ještě sedmé utkání, naštěstí jsme to dneska rozhodli. Měli jsme dost šancí, abychom se vyhnuli prodloužení. Měli jsme dva samostatné nájezdy, které jsme neproměnili. Ještě v první třetině za stavu 2:1 pro nás trefil Petr Čajánek tyč. Pro diváky se to možná zatraktivnilo, pro nás to bylo na infarkt, ale se šťastným koncem."

Chemopetrol Litvínov - Hamé Zlín 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Prorok (Čaloun), 39. Skuhrovec, 58. Čaloun (Šlégr) - 1. M. Erat (Barinka), 8. Čajánek (Balaštík), 53. Veselý, 66. Veselý. Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:11, navíc Skuhrovec (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Litvínov: Jarina - Šlégr, Ťupa, Poživil, Škoula, Kroupa, Skuhrovec - Čaloun, V. Hübl, Prorok - Zálešák, Branda (5.- 20. Heinisch), Gombár - Trávníček, Martinec, Balázs. Trenéři: Jeřábek a Rosol.
Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Galvas, Vosátko - Balaštík, Čajánek, Veselý - Barinka, Bonk, M. Erat - Jenáček, M. Čech I, Kováčik - Mokrejš, Kristek, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Konečný stav série: 2:4.

Reklama

Související témata: