Hlavní obsah

Kubina: Kouč nám vlil do hlavy, že jsme dobří

PRAHA

Překvapením skončila čtvrtfinálová série mezi druhým celkem základní části - pražskou Spartou a Vítkovicemi. Moravský celek nedal favoritovi šanci a soupeře vyřadil jasně 4:1 na zápasy. Jeho oporou byl obrovitý bek Pavel Kubina, který si úspěšnou cestu vyřazovacími vyzkoušel loni v dresu Tampy Bay Lightning. "Bojovali jsme a dali do hry srdce," upozorňuje Kubina na hlavní devízu Vítkovic v sérii.

Článek

Jen pět zápasů vám stačilo, abyste vyřadili možná největšího favorita play-off. Čekal jste to? Máme zkušený tým, ve kterém je hodně odchovanců, co dělali maximum pro úspěch. Všechny zápasy se pro nás dobře vyvíjely, i ten druhý, který jsme na Spartě o gól prohráli. Bojovali jsme a dali do hry srdce. V každém utkání nás podržel gólman Marek Pinc.

Ve druhém duelu série jste se vztekal na sudí, v sobotu už jste ale byl klidný, ačkoli vašemu mužstvu nebyl uznán regulérní gól. Nepochopil jsem, proč to neuznali, ale to už nevadilo, my byli nahoře. Vedli jsme 3:1 na zápasy, Sparta byla pod tlakem a od toho se odvíjelo naše sebevědomí. Navíc jsme soupeře přehrávali.

Neznervózněli jste přece jen, když Sparta v pátém zápase snížila na rozdíl branky? Třetí a čtvrtý inkasovaný gól byly zbytečné. Stalo se, ale podařilo se nám to už ubránit.

V čem jste byli lepší? Hlavně jsme je zaskočili už v prvním zápase. Za deset minut to bylo 3:0 a v klidu jsme to dohráli. To nás hodně nakoplo.

Sparta měla v sestavě dost hvězd, byla vaše motivace větší? Mají spoustu dobrých hráčů v útoku, ale my svůj výkon postavili na obraně. Zápasy proti Spartě mají také vždycky větší náboj. Jsme rádi, že jsme rozhodli už v Praze.

Když přišel na místo kouče Vítkovic Vladimír Vůjtek, říkal, že musel změnit vaši psychiku. Koncem října jsme byli na desátém, jedenáctém místě. Trápili jsme se, nebylo tam sebevědomí. Pak ale proběhly hráčské výměny a mužstvo šlo nahoru. Trenér nám vlil do hlavy, že jsme dobří. Pomohla nám série, kdy jsme neprohráli asi devět utkání. Kouč Vůjtek je velice zkušený, stejně jako Miloš Holaň, který dělá pro tým také spoustu práce.

Takže vám stačilo jen říct, že jste zkušení a máte na to? Kdyby k nám přišel trenér, který by na nás řval, tak to celé třeba dopadlo špatně. Pan Vůjtek ale věděl, co na nás platí.

Reklama